StoryEditorOCM
Tenisima i gorih

Đoković čuo kako ga zovu u Kini i ostao u šoku: ‘To je moj nadimak!? Ja sam Pile?‘. No, on je još dobro i prošao

Piše Sport SD
9. listopada 2024. - 07:36

Što se tenisa tiče, tu sezona stvarno nikad ne staje. Igrači i igračice redovito se žale na kalendar, jer "off-season" kao da ne postoji. Trenutno su na planu i programu turniri u Kini, na tvrdoj podlozi. Muškarci igraju Masters u Shanghaiju, dok su žene u Wuhanu.

Teniske zvijezde u toj azijskoj zemlji, obožavatelji drukčije doživljavaju nego u Europi, SAD-u i Australiji. A jedan od najbooljih tenisača svijeta, Novak Đoković je svojevrsno "božanstvo". Ljubav koju dobiva od navijača na turniru u Shanghaiju vidi se na svakom koraku. S obzirom na toda ga u Kini već godinama obožavaju, srpski tenisač je jučer saznao jednu informaciju o sebi, piše Telegraf

Naime, ekipa Tennis TV-a okupila je najbolje tenisače na svijetu kako bi im obznanila koje su im to nadimke navijači u Kini dali. A malo je reći da Novak bio iznenađen kad je čuo da ga zovu - Pile. 

No, ima i gorih

"To je moj nadimka? Moj nadimak znači Pile?", prvo je bio šokiran Đoković pa je nastavio čitati poruke kojima mu je objašnjeno značanje.

"Kina je zemlja koja ima neke od najstrastvenijih teniskih navijača na cijelom svijetu. Na kineskom jeziku, koriste riječ za ‘vruće pile‘ kao metaforu za nekoga tko je nova senzacija. I to koriste od početka moje karijere", dodatno je objasnio Đoković. 

Neobičan nadimak bugarski tenisač Grigor Dimitrov kojeg su nazvali "Moja dama" zato što igra i oblači se elegantno. Alexander Zverev je dobio nadimak "Zi Wei" jer se njegove prezime čita kao lik iz tamošnje popularne serije. Za Danila Medveda kažu da je "Dugoruki majmun" jer uspjeva uhvatiti i nemoguće lopte, a ima i dugačke ruke. Andrej Rubljov je "Zlatni majmun" zbog lijepe i plave kose. Dok je Casper Ruud "Najbolji učenik ravnateljeve škole" jer je učio u Nadalovoj akademiji. 

Na kraju je i Jannik Sinner dobio nadimak u Kini, a navijači su ga prozvali "Mliječna rolada" jer postoji poznati brend ovog proizvoda koji se zove upravo Janik. 

image
Hector Retamal/Afp
image
Hector Retamal/Afp
image
Hector Retamal/Afp
image
Hector Retamal/Afp
image
Hector Retamal/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 07:38