StoryEditorOCM
Tenis‘dajem mu popust‘

Dok se Ivanišević s bivšom suprugom razvlači po sudu, po zaradi je 30. tenisač svih vremena, evo o kojoj svoti je riječ

Piše I. M.
17. listopada 2023. - 10:43

Goran Ivanišević, bivši hrvatski tenisač, a sadašnji trener Novaka Đokovića, našao se u centru obiteljskog skandala. Naime, podigao je niz tužbi protiv bivše supruge i kćeri, s ciljem da nekadašnjoj ženi Tatjani Dragović oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma, a više o tome možete pročitati ovdje

Ivanišević iza sebe ima zavidnu karijeru u kojoj je osvojio 22 turnira, Grand Slam i to onaj koji većina smatraju najposebnijim- Wimbledon, 2001. godine. Tu su još bile medalje na olimpijskim igrama, ali i trofej u Davis Cupu.

Splićanin je po zaradio 30. tenisač svih vremena. Od nagrada na turnirima je zaradio 19 milijuna i 876 tisuća dolara. Međutim, to je bio samo jedan dio njegove zarade. Ivanišević je također imao i brojne sponzorske ugovore, između ostalog s Diadorom, Headom, ali i Sergijem Tacchinijem. Kad se zbroje ti ugovori i turniri, procjenjuje se da je u karijeri zaradio više od 40 milijuna eura. 

Isto tako, Ivanišević je danas trener Đokovića, ali nije poznato kolike financijske koristi ima od toga. Kad su ga o tome pitali, bivši tenisač je odgovorio u svom stilu: 

- Dajem mu popust.

image
Screenshot/protennislive
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 21:58