StoryEditor

Čačić potvrdio: Krajan vodi Davis Cup reprezentaciju u Japanu

Piše PSD.
8. siječnja 2012. - 19:51
Bivši teniski reprezentativac 32-godišnji Željko Krajan novi je izbornik teniske Davis Cup reprezentacije, a tu je vijest potvrdio i predsjednik HTS-a Radimir Čačić gostujući u HRT-ovoj emisiji Olimp.

Nekadašnji trener Ruskinje Danire Safine koja je bila i ženski teniski "broj 1" voditi će naše tenisače na gostovanju protiv Japana od 8. do 10. veljače. Krajan je svoju igračkui karijeru proveo uglavnom igrajući na Futuresima i Challengerima, a najbolji rezultat bilo mu je polufinale Umaga 2002. godine, a te je godine bio i 88. na ATP-ovoj listi. Kao trener je pak imao puno bolje rezultate, prvenstveno radeći sa Safinovom s kojom je igrala u tri Grand Slam finala (niti jednom nije otišla do kraja), ali je stigla do "jedinice". Uz to Krajan je radio i sa Sašom Tuksarom, te manje poznatim mlađim igračima.

Inače u emisiji je gostovao u Goran Ivanišević koji je ponovio svoje stajalište o neangažmanu u hrvatskom tenisu "pa makar mu i otac bio predsjednik". Napomenuo je Goran još jednom da je priča oko hrvatskog tenisa za njega okončana bez obzira tko bio na čelu saveza. S druge strane Čačić je ponavljao kako je angažman Gorana Ivaniševića nužan jer je riječ o jednom od ponajboljih svjetskih sportaša.

Obje strane su ostale na "svojim stranama" bez konkretnog pojašnjenja što se zapravo dogodilo i zbog čega(ili koga) Ivanišević nije postao izbornik ili pak jače angažiran u hrvatskom tenisu.

Čačić je pak na kraju samo najavio kako se neće kandidirati za mjesto predsjednika na izborima u travnju.


R. RADICA

Izdvojeno

15. kolovoz 2020 01:49