StoryEditorOCM
TenisZVUČI NESTVARNO

Bravo, Duje! Splićanin igra turnir života, niže pobjede među velikanima i za finale igra protiv Rafaela Nadala!

Piše Marko Bilić
19. srpnja 2024. - 14:07

Bravo, Duje! Splićanin Duje Ajduković igra turnir života, u švedskom Baastadu iz kvalifikacija je dogurao do polufinala ovog ATP turnira, definitivno uspjeh dosadašnje karijere i ulazak na velika vrata svjetskog tenisa.

Pod Dujinim reketom padali su redom u glavnom turniru: Luca van Assche (104.), Pavel Kotov (60.) i sad u četvrtfinalu Thiago Monteiro (85.) s konačnih 6:2, 4:6, 6:4.

Koliko je ova pobjeda vrijedna govori i podatak da je Brazilac kolo prije sa 6:3, 6:3 deklasirao devetog igrača svijeta, Norvežanina Caspera Ruuda! I sad je u ovoj polovici ždrijeba prošao naš Duje. Konačno pravi tenis od nekadašnjeg velikog talenta i prvaka Europe (do 14 godina) koji je povremeno zapinjao u karijeri.

Plasman u polufinale donijet će mu ranking karijere, oko 108. pozicije, prije ovog turnira bio je 130. na ATP listi, vjerojatno i izravan plasman na posljednji Grand Slam turnir sezone, US Open.

A lako moguće i velikog protivnika u polufinalu, ni manje ni više nego Rafaela Nadala, slavni Španjolac pobijedio je Argentinca Navoneas s 2:1 u setovima (6:7, 7:5, 7:5)

Ajduković – Nadal u polufinalu, zvuči nestvarno.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix
image



 

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 18:00