StoryEditorOCM
Tenisništa od polufinala

Borna Gojo nije mogao do nove senzacije u karijeri, jedan od najboljih tenisača današnjice slavio nad Splićaninom

Piše Iva Majić
27. listopada 2023. - 19:02

Stefanos Tsitsipas (ATP-7.) bio je bolji od Borne Goje (ATP-77.) u četvrtfinalu ATP turnira u Beču. Grk je slavio 2:0 u setovima rezultatom 7:6 (4), 7:5. Cijeli meč je bio praktički ravnopravan pa je mogao otići i na stranu 25-godišnjeg Splićanina, ali Gojo nije uspio doći do nove senzacije u svojoj karijeri.

Odluka o pobjedniku u prvoj dionici odvela nas je u "tiebreak", kojeg je Gojo odlično otvorio s 3:0. No, Tsitsipas je ubrzo izjednačio, poveo i na koncu i dobio 7:4 za vodstvo 1:0 u setovima nakon sat vremena.

Bilo je izgledno kako će drugi set biti "deja-vu", ali je u 11. gemu Grk stigao do breaka (40:15) za 6:5. Gojo je u idućem gemu imao tri vezane break lopte za 6:6, ali ih nije iskoristio, dok je Tsitsipas osvojio drugu meč loptu.

Hrvatski tenisač je ukupno zabio 14 asova uz 67 posto prvog servisa, a iskoristio je jednu od šest break-lopti, a Tsitsipas dvije od četiri. No, bez obzira na poraz Gojo je samim plasmanom u ovu fazu turnira napravio senzaciju, jer mu je to bilo prvo četvrtfinale na ATP Touru.

Grčkog tenisača u polufinalu čeka Rus Daniil Medvedev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:59