StoryEditor
Tenisnije gotovo

Bol je još u igri, Lukas je optimist: ‘Sa 100 posto sigurnosti mogu reći da će turnir dobiti termin u tom kalendaru’

20. svibnja 2020. - 10:36

Još ima nade da se WTA turnir u Bolu održi ove godine, kaže njegov direktor Feliks Lukas. U razgovoru za Hrvatski radio Lukas je rekao kako vjeruje da će se tenis u svijetu igrati već ovog ljeta te da će u novom kalendaru biti mjesta i za turnir koji se na Braču prvotno trebao održati od 1. do 7. lipnja.

– Naš turnir još nije potvrđen, ali praktički sa 100 posto sigurnosti mogu reći da će bolski turnir dobiti termin u tom kalendaru. Naravno, ako dođe do nastavka sezone, a priča se o tome da hoće i to u kolovozu i rujnu po drugačijim pravilima. Vjerojatno će na lokaciji turnira moći biti ograničen broj ljudi, sigurno ne preko 500, a provodila bi se i testiranja prije dolaska na turnir. Organizacija bilo kojeg turnira ove godine bit će jako zahtjevna, no mi smo spremni – kaže Lukas.

Opcije su, dakle, kolovoz ili rujan. Možda i listopad. – Imamo dva termina u kolovozu, dva u rujnu i jedan u prvom tjednu listopada. Pratimo što će biti s US Openom (31.8. - 13.9.) i Roland Garrosom (28.9. - 11.10.). ATP i WTA trebali bi sredinom lipnja odrediti konačan kalendar za 2020. Lukas je priznao da turnir ovisi o financijskoj potpori partnera koji su se uslijed koronavirusa i sami našli u problemima.

– Obavit ću razgovore s lokalnom samoupravom i državnim tijelima te najkasnije do kraja svibnja odlučit ćemo potvrđujemo li organizaciju bolskog turnira. Ako lokalna zajednica smatra da bi financijska sredstva trebalo preusmjeriti na neke druge stvari koje su potrebnije mi ćemo ta sredstva, već osigurana za organizaciju, vratiti i pronaći načina kako dalje. Budućnost turnira usko je vezana uz podršku lokalne samouprave. Nećemo donositi jednostrane odluke – zaključio je Lukas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 14:52