StoryEditorOCM
Tenisu tri seta

Blizu smo još jednog spektakularnog finala: sjajni Alcaraz ‘razbio‘ Zvereva

Piše Vladimir Zrinjski/SN
7. rujna 2023. - 08:10

Po jedna pobjeda dijeli još Carlosa Alcaraza i Novaka Đokovića do novog međusobnog obračuna u finalu Grand Slama, nakon što je Španjolac deklasirao Alexandera Zvereva (6:3, 6:2, 6:4) i postao posljednji polufinalist u New Yorku, pišu Sportske novosti.

Za ulazak u finale Alcaraz će igrati protiv Rusa Daniila Medvedeva (izbacio Rubljova), dok Đokovića čeka okršaj s domaćom senzacijom Benom Sheltonom. Oba meča igraju se u petak.

Branitelju naslova trebalo je dva i pol sata za dominantnu izvedbu u kojoj mu Zverev nijednom nije oduzeo servis (break-lopte 0/5). Alcaraz je svoj ovogodišnji učinak na Grand Slamovima popravio na 17-1; jedini poraz nanio mu je upravo Đoković u polufinalu Roland Garrosa, prije nego mu se spektakularno revanširao u finalu Wimbledona. Australian Open propustio je zbog ozljede.

image
AFP

Ako uđe u finale, tamo će imati velikog navijača, budući da se jasno čulo kako mu je Zverev na mreži rekao: "Sad osvoji to". Organizatori US Opena teško su mogli zamisliti bolju postavu za polufinale: trojica najboljih igrača svijeta, plus domaća senzacija i najmlađi Amerikanac koji je ušao među četiri još od 2005. godine i Robbyja Gineprija.

Alcaraz ni ovaj put nije razočarao publiku, odigravši svoj uobičajeni set spektakularnih poena kojima se popunjavaju highlightsi.

- Trudim se da ljudi uživaju u mojem tenisu. Želim odigrati različite udarce na kakve možda nisu navikli - izjavio je.

Dodajmo i da je 20-godišnjak iz Murcije sada najmlađi tenisač nakon Đokovića koji je u istoj godini ušao u tri polufinala Grand Slama. Smjenu na vrhu više ne može izbjeći (Đoković će se u ponedjeljak vratiti na broj jedan), ali od trećeg velikog naslova dijele ga još samo dvije pobjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:24