StoryEditorOCM
Tenisnije se slomila

Bjeloruskinja ne odustaje: samo nekoliko sati nakon smrti partnera tenisačica svojim potezom sve šokirala

Piše R. R.
19. ožujka 2024. - 22:08

Vijest o smrt Konstantina Kolcova, bivšeg bjeloruskog hokejaša i partnera ponajbolje svjetske tenisačice Arine Sabalenke sve je šokirala. Kolcov je bio u pratnji Arine Sabalenke koja je trebala na Miami Openu. Iako još uvijek nema službenih podataka, prema neslužbenim izvorima na koje se prenose bjeloruski mediji smrt je nastupila od posljedica plućne embolije.

Na turniru u Miamiju Sabalenka je nositeljica pa će na turnir ući izravno u drugom kolu, no svi su mislili da će nakon ove tragedije odustati od nastupa. Ipak, jedna od najboljih tenisačica današnjice odlučila je igrati.

Sabalenka se, na veliko iznenađenje, iz samo njoj znanih razloga odlučila ne povući s turnira. Dapače, samo nekoliko sati nakon zastrašujuće vijesti izašla i na trening. Odjevena u crno, Arina je trenirala punim kapacitetom i pokušala skrenuti misli s drame koja joj je obilježila život.

Prije pet godina Bjeloruskinji je preminuo otac također u 43. godini koliko je imao i njen mladić. Arina je nekoliko puta priznala da nikada nije preboljela gubitak oca, koji ju je vodio kroz život i usmjerio prema tenisu. Prije tri godine Sabalenka je pronašla nešto od „očinske figure“ u Konstantinu Koltsovu, također bivšem hokejašu, koji joj je ponudio podršku, razumijevanje i bezuvjetnu ljubav. Njih dvoje bili su par tri godine i razlika u godinama nikada nije bila problem, a ponajbolja tenisačica svijeta uvijek se oslanjala na zrelost i mudrost čovjeka koji je predstavljao Bjelorusiju na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju i Vancouveru.

Istina tek treba vidjeti kako će se Sabalenka nositi s ovim gubitkom i koliko će napraviti u Miamiju gdje su je smatrali jednom od glavnih favoritkinja. No prvi potez je mnoge ostavio bez komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:22