StoryEditorOCM
Tenisenrico bezzuci

Apsolutni fenomen svjetskog tenisa, u 26 godina karijere izgubio je sve mečeve: Kad ostvarim jednu pobjedu, onda ću se umiroviti

Piše SN
8. lipnja 2020. - 18:25

Jeste li ikad čuli za Enrica Becuzzija? Riječ je o 47-godišnjem talijanskom tenisaču koji već 26 godina bezuspješno pokušava ispuniti svoj san - dobiti jedan meč i osvojiti bodove kojima bi se upisao na ATP ljestvicu. Međutim, do dana današnjeg mu to nije uspjelo i službena statistika kazuje da je izgubio svih 270 odigranih mečeva, od kojih posljednji 16. prosinca prošle godine na turniru u Turskoj, prenose Sportske novosti

Becuzzi dakle tenis igra od 1994. godine i ima nula pobjeda, a 'Wall Street Journal' nazvao ga je 'Legendom Challengera'. Iako nije nikad nikoga pobijedio, on ne želi završiti karijeru dok ne ostvari svoj san, točnije pobjedu kojabi mu donijela toliko želene bodove.

Becuzzi je proputovao od Južne Amerike do Kine, nastupa i u parovima, ali do pobjede jednostavno ne može doći. Najbliže je bio 2003. godine na turniru u Sofiji, ali ni dan danas ne odustaje.

- Sve dok imam snage, pokušavat ću. Ne želim odustati, kada ostvarim jednu pobjedu, onda ću se umiroviti - rekao je Becuzzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2023 04:29