StoryEditorOCM
TenisVELIKO FINALE

Alcaraz srušio Novaka Đokovića usred Wimbledona pred očima Zendaye, Toma Cruisea, Julie Roberts...

Piše SN/Sport SD
14. srpnja 2024. - 17:38

Španjolac Carlos Alcaraz novi je stari pobjednik Wimbledona. On je igrao za svoj četvrti Grand Slam naslov, Đoković za 25. u 37. finalu, i za osmi Wimbledon, čime bi dostigao aktualnog rekordera Rogera Federera. No, nije išlo srpskom tenisaču, Alcaraz je slavio s uvjerljivih 6:2, 6:2, 7:6 (4).

Samo u trećem setu Đoković je pokazivao naznake mogućeg povratka u meč, mogućeg pravog otpora zahuktalome Španjolcu, no nije uspio ni nošen publikom. Čak ni kad je, spasivši tri vezane meč lopte, izbrio tie - break. Alcaraz je vratio fokus

Mnogi su poznati gledali veliki trenutak Alcaraza,  Princeza od Walesa Kate Middleton i njena kći Charlotte, glumice Zendaya i Julia Roberts, glumac Tom Cruise...

image

Princeza od Walesa Kate Middleton i njena kći Charlotte

Andrej Isakovic/Afp
image

Tom Cruise 

Ben Stansall/Afp
image

Zendaya

Andrej Isakovic/Afp

Bila je to repriza lanjskog finala Wimbledona, ali koja je prije malo više od mjesec dana bila skoro pa nezamisliva. Razlog je koljeno Novaka Đokovića, koje je “otkazalo” uoči četvrtfinala Roland Garrosa i zahtijevalo operaciju, a malo tko je u tom scenariju vidio šansu da 24-struki Grand Slam osvajač zaigra već u All England Clubu. Kao i mnogo puta prije na teniskom terenu, Đoković je sada pobijedio i medicinske prognoze.

- Još ni na dan izlaska ždrijeba nisam bio siguran hoću li biti spreman i hoću li igrati Wimbledon. Došao sam samo osam dana prije turnira u London, no odigrao sam na sparing treninzima nekoliko setova s nekim od igrača s Toura i vidio da nema nikakvih poteškoća, odnosno nikakvih fizičkih prepreka ne samo da igram nego da odem daleko u turniru - objasnio je Đoković.

- Da sam prije turnira smatrao da nemam šanse za doći do završnice turnira, onda ne bih ni igrao.

image

Jelena Đoković

Andrej Isakovic/Afp

Štoviše, na to se mu poklopio i nevjerojatno povoljan ždrijeb, pa je u prva dva kola igrao protiv kvalifikanta (Kopriva) i lokalnog dečka s pozivnicom (Fearnley), odnosno 123. i 277. na svijetu, a u 3. kolu protiv tenisača koji je u tri prethodna nastupa u Wimbledonu svaki put izgubio 1. kolo (Popyrin). Četvrtfinale je, pak, prošao bez borbe zbog ozljede zahuktalog Alexa de Minaura (ATP 9). U međuvremenu je ipak u osmini finala svladao, i to uvjerljivo, zvučnog suparnika, Holgera Runea (ATP 15), a u polufinalu ga je dočekao debitant među posljednja četiri na Grand Slam razini, Lorenzo Musetti (ATP 25). I Danca i Talijana dobio je uvjerljivo, u tri seta, te pokazao time da je potpuno fit i spreman, no svejedno ostaje dojam da na putu do novog finala nije bio na pravom, velikom testu, da nije imao suparnike sposobne zagorčati mu život.

I potvrdilo se to u velikom finalu. Protiv ovakvog Alcaraza nije imao šanse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. rujan 2024 07:55