StoryEditorOCM

Zrinjski izgubio, pobjede Fiorentine, poraz Bešiktaša i Liverpoola, novi posrtaj Ajaxa, Sluga bolji od Livakovića

Piše Hina
9. studenog 2023. - 23:21

U susretu 4. kola F skupine Konferencijske lige Fiorentina je na gostovanju pobijedila Čukarički sa 1-0 zadržavši vodeću poziciju na ljestvici.

Pogodak odluke zabio je M‘Bala Nzola iz jedanaesterca u 8. minuti.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo igrao je za "Viole" od 55. minute.

U drugom susretu Ferencvaroš i Genk su odigrali 1-1. Aleksandar Pešić je u 47. minuto doveo domaćine u vodstvo, a izjednačio je Daniel Munoz u 62. minuti.

Fiorentina vodi na ljestvici s osam bodova, Ferencvaroš i Genk imaju po šest bodova, dok je Čukarički na nuli.

U susretu iz E skupine Legija je u Varšavi pobijedila Zrinjski sa 2-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u drugi krug.

Poljski sastav je poveo u 14. minuti golom Rafala Augustyniaka, a na 2-0 je povisio Josue iz kaznenog udarca u 30. minuti.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti, koje vodi Krunoslav Rendulić, su imali u 45. minuti, ali Dario Čanađija nije najbolje reagirao.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Aston Villa - AZ Alkmaar

Na ljestvici vodi Legija s devet bodova, Aston Villa ima šest bodova, a Zrinjski i AZ po tri boda.

U susretu iz skupine D Bodo/Glimt je na gostovanju pobijedio Bešiktaš sa 2-1 što je već treći poraz turskog sastava.

Faris Moumbanga je zabio oba gola za goste (38, 49), dok je za Bešiktaš bio strijelac Tayfur Bingol (64). U sudačkoj nadoknadi domaćin je ostao bez isključenog Necipa Uysala. Za Bešiktaš je od 53. minute igrao Ante Rebić.

U drugom susretu večeras se sastaju Club Brugge i Lugano.

U skupini G PAOK i Aberdeen su igrali 2-2.

Škoti su poveli već u 14. minuti golom Duka, izjednačio je Taison u 23. minuti, a Grke je u vodstvo doveo Mbwana Samatta u 69. minuti. Samo dvije minute kasnije izjednačio je Jamie McGrath.

Dominik Kotarski je branio za PAOK.

U drugom susretu Eintracht je na gostovanju pobijedio HJK sa 1-0 golom Faresa Chaibija (31).

Hrvoje Smolčić je odigrao cijeli susret za pobjednički sastav, dok Kristijan Jakić nije ulazio u igru.

PAOK vodi na ljestvici sa 10 bodova, Eintracht ima devet, berdeen dva, a HJK jedan bod.

Nogometaši Liverpoola poraženi su s 3-2 na gostovanju u Toulouseu i tako su izgubili prve bodove u ovoj sezoni Europske lige, dok je porazom 0-2 na domaćem terenu od Brightona nastavljena Ajaxova agonija. 

Ansu Fati je bio strijelac u 15. minuti i asistent Adingri u 53. minuti za pobjedu engleskog premierligaša na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu.

Josip Šutalo je odigrao cijelu utakmicu za "Kopljanike", a Borna Sosa je ušao u igru u 57. minuti.

Brighton je privremeno sa sedam bodova izbio na vrh ljestvice skupine B, a Ajax je s dva boda na dnu.

U skupini E Toulouse je pred svojim navijačima iznenadio Liverpool svladavši ga s 3-2. Donnum (36), Dallinga (58) i Magri (76) bili su strijelci za francusku momčad, dok je Liverpoolov prvi pogodak bio autogol Casseresa (74), a konačnih 3-2 postavio je Diogo Jota (89). Liverpoolu je duboko u sučevom dodatku poništen pogodak za 3-3, zbog igranja rukom.

Liverpool je i dalje prvi s devet bodova, a Toulouse se probio na drugo mjesto sa sedam.

U drugoj utakmici u skupini E LASK je u Linzu svladao Royale Union SG s 3-0, a Marin Ljubičić je za domaću momčad igrao od 75. minute.

U skupini H je vodeća momčad njemačke Bundeslige praktično osigurala plasman u osminu finala pobjedom 1-0 na gostovanju kod Qarabaga. Bayeru je četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa donio Boniface pogotkom iz kaznenog udarca u sučevom dodatku (90+4) na kraju dvoboja. Josip Stanišić je za momčad iz Leverkusena odigrao cijelu utakmicu i bio među najboljima na terenu. Qarabag je sa šest bodova na drugom mjestu i borit će se za plasman u šesnaestinu finalas Moldeom.

U skupini F Rennes je došao do treće pobjede svladavši pred svojim navijačima Panathianikos s 3-1. Reder (9), Ibrahim Salah (65) i Blas (70-11m) su bili strijelci za Francuze, a jedini pogodak za Grke postigao je Ioannidis (34-11m). Tin Jedvaj je za atensku momčad odigrao cijelu utakmicu.

U istoj skupini Villarreal je svladao Maccabi Haifu s 2-1 na neutralnom terenu na Cipru. Izraelska momčad je vodila pogotkom Secka do pred kraj utakmice, a onda su Baena (83) i Sorloth (87) donijeli preokret. Lorenco Šimić je odigrao cijelu utakmicu za Maccabi.

Rennes je vodeći s devet bodova, a Villarreal ih ima šest, ali uz utakmicu manje. Panathianikos je treći s četiri boda, a Maccabi ima jedan iz tri nastupa.

U susretu 4. kola H skupine Konferencijske lige Ludogorec je pobijedio Fenerbahče sa 2-0 nanijevši turskom sastavu prvi poraz u skupini.

Bio je to susret u kojem su na suprotnim stranama stajali hrvatski vratari Simon Sluga i Dominik Livaković, a na koncu se radovao Sluga.

Ludogorec je do pobjede, koja ga je ostavila u igri za prolaz, došao golovima Jakuba Piotrowskog u 18. minuti, te Rwana Seca u sudačkoj nadoknadi. Turski sastav je najbliže golu bio u 56. minuti, ali je Michy Batshuayji pogodio prečku.

Feneru je ovo bio drugi uzastopni poraz u svim natjecanjima, nakon što je otvorio sezonu sa čak 19 pobjeda.

U drugom susretu iz skupine Nordsjaelland i Spartak Trnava su remizirali 1-1. Marcus Ingvartsen je doveo domaćine u vodstvo u 32. minuti iz jedanaesterca, a izjednačio je Michal Duriš u 65. minuti.

Fener vodi s devet bodova, Nordsjaelland ima sedam, Ludogorec šest, a Spartak je večeras osvojio prvi bod.

U skupini E Aston Villa je preokretom slavila protiv AZ-a sa 2-1.

Vangelis Pavlidis je u 52. minuti doveo Nizozemce u vodstvo, ali je Villa golovima Diega Carlosa (61) i Olliea Watkinsa (81) okrenula rezultat.

U prvom susretu iz ove skupine Legija je u Varšavi sa 2-0 pobijedila Zrinjski kojem je to treći poraz. Poljski sastav je poveo u 14. minuti golom Rafala Augustyniaka, a na 2-0 je povisio Josue iz kaznenog udarca u 30. minuti.

Na ljestvici vode Aston Villa i Legija sa po devet bodova, dok Zrinjski i AZ imaju po tri boda.

U skupini A Slovan je u Bratislavi odigrao 1-1 protiv Lillea.

Angel Gomes je doveo francuski sastav u vodstvo u 52. minuti, a izjednačio je Aleksander Čavrić u 80. minuti. Marko Tolić nije igrao za Slovan.

U drugom susretu Olimpija je pobijedila KI Klaksvik sa 2-0 upisavši prvu pobjedu.

Strijelci su bili David Sualehe (84) i Mustafa Nukić (88). Ivan Posavec je igrao za Olimpiju od 63. minute.

Lille vodi s osam bodova, Slovan ima sedam, Ki četiri, a Olimpija tri boda.

U skupini D Club Brugge je sa 2-0 porazio Lugano, a strijelci su bili Thiago (62-11m) i Hans Vanaken (90+6).

U ranije odigranom susretu Bodo/Glimt je na gostovanju pobijedio Bešiktaš sa 2-1 što je već treći poraz turskog sastava.

Faris Moumbanga je zabio oba gola za goste (38, 49), dok je za Bešiktaš bio strijelac Tayfur Bingol (64).

U sudačkoj nadoknadi domaćin je ostao bez isključenog Necipa Uysala. Za Bešiktaš je od 53. minute igrao Ante Rebić.

Na ljestvici vodi Club Brugge sa 10 bodova, Bodo ima sedam, Lugano četiri, a Bešiktaš je na jednom bodu.

Nogometaši Atalante s minimalnih su 1-0 u Bergamu svladali Sturm iz Graza te tako osigurali plasman u nokaut fazu Europske lige, a samo im još jedan bod u sljedećem kolu nedostaje za osvajanje prvog mjesta u skupini D.

Pobjedu nad Sturmom donio je Berat Djimsiti u 50. minuti. Mario Pašalić je u igru ušao 12 minuta poslije.

Atalanta će u sljedećem kolu ugostiti Sporting koji je Lisabonu svladao Rakow s 2-1. Poljaci su već u 12. minuti ostali s igračem manje kad je Racovitan skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton. Pedro Goncalves je bio dvostruki strijelac za domaće (14, 52), a oba je gola postigao s ‘bijele točke‘. Milan Rundić (71) je bio strijelac za Rakow. Kapetan Fran Tudor je za momčad pod vodstvom Zorana Arsenića odigrao cijelu utakmicu, a Ante Crnac je bio u početnom sastavu, ali je zamijenjen na poluvremenu. 

Atalanta ima 10 bodova, a Sporting sedam, pa je momčadi iz Bergama dovoljan bod u sljedećem kolu za osvajanje prvog mjesta, jer već ima pobjedu iz Lisabona, a ne može ju preskočiti ni Sturm koji ima četiri boda.

U skupini C Betis je zadržao prvo mjesto uvjerljivom domaćom pobjedom (4-1) protiv Arisa iz Limasola. Momčad iz Seville ima devet bodova, a najbliži pratitelj Rangers je drugom pobjedom došao do sedam bodova. Škoti su u Glasgowu svladali prašku Spartu s 2-1 golovima Danila (12) i Todda Cantwella (20). Haraslin (77) je bio strijelac za goste.

Borna Barišić je odigrao cijelu utakmicu u dresu Rangersa koji će u sljedećem kolu ugostiti Aris, a u slučaju pobjede se u zadnjem kolu u Sevilli boriti za prvo mjesto u skupini.

Marseille se pobjedom u Ateni nad AEK-om (2-0) vratio na prvo mjesto skupine B s osam bodova, jednim više od Brightona koji je u ranijem terminu istim rezultatom pobijedio Ajax u Amsterdamu.

Francuzima su pobjedu u Grčkoj donijeli Mbemba (25) i Sarr (90+3). Domagoj Vida je za AEK odigrao cijelu utakmicu. Grci su s četiri boda na trećem mjestu i čini se da će se s Ajaxom boriti za mjesto u nokaut fazi Konferencijske lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:33