StoryEditorOCM
Strani nogometneobična situacija

Zoran Zekić na neviđen način riskirao oduzimanje bodova, ali sve je prošlo dobro

Piše sport sd
16. rujna 2024. - 20:45

Zoran Zekić radi sjajan posao na klupi Sarajeva. U uvodnih pet kola ekipa hrvatskog stručnjaka imala je stopostotan učinak, međutim u posljednjoj utakmici stigao je i prvi posrtaj. Sarajlije su kod kuće s Posušjem odigrale 2:2, a uzbudljivu utakmicu punu preokreta i kasnih golova, obilježila je i neobična situacija.

Domaćini su u vodstvo došli u 19. minuti preko Guliašvilija, da bi gosti do izjednačenja stigli u 79. preko Marića. Sve je upućivalo na to da će to biti konačni rezultat, no Pavičić u 92., činilo se tada, Sarajevu donosi velika tri boda. Ipak, već tri minute kasnije Posušje je ponovno poravnalo rezultat, ovoga puta strijelac je bio Vrgoč.

Nije tu bio kraj ‘ludnici‘ u glavnom gradu BiH, jer je u devetoj minuti sučeva dodatka 18-godišnji Nidal Čelik zaradio direktan crveni karton zbog namjernog udaranja protivnika laktom u glavu.

Potez je to koji na prvu izgleda prilično normalan i uobičajen, no koji je po završetku susreta izazvao kontroverze. Naglasak i na Čelikove godine, jer upravo u njima leži temelj situacije o kojoj danas pišu nogometne rubrike u BiH. Isključenjem Čelika, Sarajevo je, naime, prekršilo ligaški propis koji zahtijeva da momčad u svakom trenutku mora imati barem jednog igrača mlađeg od 21 godine na terenu. Propis zahtijeva ukupno tri igrača mlađa od spomenute starosti u zapisniku, od kojih jedan mora cijelo vrijeme biti na travnjaku.

Izlaskom Čelika Sarajevo je prekršilo navedeni propis, a s obzirom na to da je Zekić u tom trenutku već iskoristio svih pet zamjena, bivši trener Osijeka nije mogao uvesti nikog drugog u igru. Čitava situacija podigla je dosta prašine u susjedstvu, posebice zato što se radilo o utakmici za vrh ljestvice.

Nagađalo se da bi susret mogao biti registriran rezultatom 3:0 u korist Posušja, no u ponedjeljak su čelnici prvog ranga bosanskohercegovačkog nogometa odlučili da promjene rezultata neće biti, nego da će se utakmica registrirati rezultatom kojim je i završila, odnosno podjelom bodova dviju momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:49