StoryEditorOCM
Strani nogometPRAVA ‘DESETKA‘

Zinedine Zidane: ‘Nakon mog govora svi su se okrenuli i gledali samo u Luku Modrića‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
11. studenog 2023. - 14:40

Cijeli nogometni svijet dobro zna kvalitete Luke Modrića. O dobitniku Zlatne lopte 2018. godine s razlogom su ispisani brojni hvalospjevi, a ovih dana u javnosti se pojavila još jedna zanimljiva priča vezana uz kapetana hrvatske nogometne reprezentacije.

Riječ je o dodjeli dresa s brojem 10, kojeg su u nogometu tradicionalno nosili najveći majstori lopte, pišu Sportske novosti.

- Kad sam preuzeo Real, u sezonama iza ‘desetka‘ Los Blancosa je postala gotovo uobičajen dres. Tad sam rekao svima istinu o desetki u Realu. Taj dres mora biti par excellence, mora biti dres o kojem svi sanjaju – otkrio je bivši Realov trener Zinedine Zidane.

S igračima je u svlačionici održao sastanak i objasnio kako desetku treba dobiti igrač koji gotovo uopće ne griješi na terenu i koji u ključnim trenucima kaže ‘Dajte mi loptu, pa ću se pobrinuti za nju‘.

- Nakon mog govora svi su se okrenuli i gledali u samo jednog igrača. Bio je to Luka Modrić – kazao je francuski stručnjak koji je na klupi Reala osvojio tri uzastopne Lige prvaka.

Prije Modrića, dres s brojem 10 u Realu je nosio James Rodriguez, a hrvatski kapetan je njegov vlasnik od 2017. godine. Uskoro će desetka kraljevskoga kluba dobiti novog vlasnika, jer Modrićev ugovor na Bernabeuu istječe na ljeto sljedeće godine, a nije nemoguće ni da već u zimskom prijelaznom roku promijeni sredinu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:44