StoryEditorOCM
Strani nogometbesmisleno

Žestoki sukob policije i huligana u Srbiji: na ulicama gradića u blizini stadiona odjekivale eksplozije

Piše R. R.
21. listopada 2024. - 23:37

Veliki neredi i sukobi huligana i policije obilježili su prvenstveni dvoboj između Novog Pazara i Partizana kojeg su gosti dobili rezultatom 4:3 u 12. kolu Superlige Srbije. No sport je ostao u potpunosti su sjeni nemilih scena koje su se događale na ulicama ovog gradića.

Naime uobičajeno je da kada gostuju klubovi iz Beograda, Partizan ili Crvena zvezda da se u Novom Pazaru odigravaju susreti bez gledatelja. Ovaj grad smješten u Sandžaku, regiji u većinskim muslimanskim stanovništvom nerijetko je bio i ranije poprište žestoki obračuna, te je Savez pribjegao metodi zabrane dolaska na tribine kako bi se utakmice mogle odigravati. 

No to nije spriječilo huliganske skupine, nezadovoljne odlukom Saveza koji su u borbi s policijom koristili svakojaka oružja, koristili su se i topovski udari, detonacije su odjekivale ulicama oko stadiona zbog čega je i sama utakmica bila prekinuta odmah na početku. 

Tek nakon što je policija uspjela suzbiti huliganske skupine i osigurati mirna ulici utakmica je odigrana. Scene koje su obišle Europu su prilično apokaliptične, eksplozije koje su se čule lede krv u žilama, podsjećaju na neka, ne tako davna, ružna vremena. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 01:11