StoryEditorOCM
Strani nogomettransfer saga

Zaoštrava se konkurencija u Fenerbahčeu, je li ovo znak Džeki? Stigao je iskusni napadač, a Mourinho želi još jednog

Piše Sport SD
16. srpnja 2024. - 12:24

Svakodnevno se prati status Edina Džeke u Fenerbahčeu, a posljednja informacija daje vjetar u leđa navijačima Hajduka koji bi ga rado vidjeli u bijelom dresu. Iskusni turski napadač Cenk Tosun (33) novi je igrač Fenerbahčea, a stigao je iz Bešiktaša nakon isteka ugovora.

Zaoštrava se konkurencija u napadu momčadi Josea Mourinha, osim Džeke tu je i Umut Nayir koji jednu sezonu proveo na posudbi u Hajduku. Turski mediji javljaju da Mourinho želi dovesti još jednog napadača, ali mlađeg od trojice u kadru. 

Mourinho je navodno već sastavio je listu igrača na koje ne računa u novoj sezoni, barem tako tvrdi turski novinar Yagiz Sabuncouglu. Na listi je osam imena, Miha Zajc, Luan Peres, Miguel Crespo, Joao Pedro, Ryan Kent, Emre Morin, Umut Nayir i Rade Krunić. Fenerbahče 23. srpnja otvara novu sezonu utakmicom protiv švicarskog Lugana u sklopu 2. pretkola Lige prvaka, Mourinho nema puno vremena za kompletiranje momčadi.

Na listi nema Edina Džeke, ali iz Turske stižu razne informacije, dok neki tvrde da Mourinho ne računa na njega, drugi ga vide kao drugog napadača u momčadi. Stigne li još jedan napadač, nema garancije da će Džeko biti standardan u prvoj momčadi, čak bi mogao postati suvišan.

image

Cenk Tosun

AFP

Džeko je u Fenerbahče stigao u lipnju prošle godine a turski mediji tad su objavili da je potpisao ugovor na dvije sezone uz godišnju plaću od 4,2 milijuna eura. 

Kako Turci javljaju Džeko nije u potpunosti odbio Hajduk, situaciju u smjeru Poljuda može okrenuti samo neka ‘nemoralna ponuda‘. Teško da na Poljudu mogu konkurirati Fenerbahčeu iznosom plaće, navodno je na stolu pola tog iznosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. kolovoz 2024 19:46