StoryEditorOCM
Strani nogomettek sada je ozbiljno

‘Zamirisao‘ je novac: menadžer Laminea Yamala krenuo u veliku akciju, otvorio je pregovore sa svim zainteresiranima

Piše R. R.
20. srpnja 2024. - 16:42

Mladi Lamine Yamal polako preuzima mjesto nove velike svjetske nogometne zvijezde i to zahvaljujući igrama za Barcelonu i reprezentaciju. Pokazao je neizmjeran talent i zrelost za mladića od 17 godina. Jasno je da to raduje i čelnike Barcelone u kojoj je Lamine Yamal na seniorskoj razini igra već jednu sezonu. Ljudi koji se brinu o karijeri Laminea Yamala također zadovoljno trljaju rukama jer su sada namirisali šansu za još novca.

Jorge Mendes, menadžer mladog igrača otvorio je pregovore s Barcelonom oko novog ugovora. Trenutni važi do ljeta 2026. godine, a katalonski mediji izvještavaju da Mendes želi da se taj što prije produži. Svima je jasno da to ne znači samo vremensko produljenje nego i poboljšavanje financijskih stavki u njemu. Poznato je da je Barcelona pripremila osmogodišnji ugovor za Yamala, ali tek bi mu ga ponudila idućeg ljeta.

image

U zagrljaju kralja Felipea

Ina Fassbender/AFP

No karte se sada iznova miješaju jer u redu za pregovore stoje europski velikani koji su spremni ponuditi novu suludu svotu novca i isplatiti izlaznu klauzulu kako bi doveli Yamala u svoje redove. Uz odštetu su naravno spremni ponuditi i višemilijunsku godišnju plaću  Treba samo vidjeti kako će proći ova Mendesova akcija, hoće li se Barcelona ubrzati u pregovorima ili ćemo imati novog rekordera po pitanju transfera. 

Lamine Yamal je inače po povratku na Camp Nou napravio nešto što bi rijetko tko od velikih. Odbio je dres s brojem 10 i umjesto njega je uzeo broj 19. Razlog je oduševio navijače Barce i ljubitelje nogometa. Iako je lagano mogao uzeti ‘desetku‘, Lamine je odlučio iz poštovanja prema Ansu Fatiju  to ne napravi. Ansu Fati je također bio velika nada Barce, dobio je ‘desetku‘ kao potencijalni nasljednik Lionela Messija, no ozljede su ga uništile, pa je prošlu sezonu proslijeđen na posudbu u Brighton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 10:17