StoryEditor
Strani nogometlegendarni trener

Wenger o razvoju nogometa: Kada sam stigao u Arsenal u klubu je bilo 70 zaposlenika, a 22 godina kasnije preko 700

Piše Hina
24. studenog 2020. - 16:15
AFP

Bivši trener Arsenala Arsene Wenger (71) izjavio je da je financijska moć pojedinim klubovim omogućila da dominiraju u domaćim ligama i u europskim kup natjecanjima. 

"U svim najjačim ligama danas momčadi igraju na sličan način, ali razliku stvara financijska moć pojedinih klubova koji si mogu priuštiti da kupuju najbolje igrače. Danas je lako predvidjeti pobjednika, sve je manje iznenađenja, a neizvjesnost je jedna od najljepših stvari u nogometu", kazao je Wenger, koji je 22 godine bio trener Arsenala, a danas u Fifi vodi odjel za globalni razvoj nogometa.

"Kad sam 1996. stigao u Arsenal dionica je vrijedila 800 funti, a kada sam odlazio 2018. godine njezina vrijednost iznosila je 17.000 funti. U klubu je bilo 70 zaposlenika, a kad sam otišao bilo ih je 700. Premier liga je doživjela ogroman rast dolaskom stranih investitora i porastom prihoda o prodaje tv prava, a talijanska Seria A više nije tako bogata kao što je nekad bila. Nogomet je i dalje popularan, ali taj veliki rast uzrokuje da se navijači sve više distanciraju od klubova", izjavio je Wenger za talijanske medije. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. siječanj 2021 04:36