StoryEditor
Strani nogomethalo, atena

Vulić na klupi Apollona: Bit će teško, da je sve idealno, ne bi mene dopalo!

29. rujna 2017. - 10:00

Zoran Vulić i pomoćnik mu Mladen Pralija preuzeli su vodstvo atenskog prvoligaša Apollona.  

Baš kako se i najavljivalo, po slijetanju u Atenu, a nakon već postignutog preliminarnog dogovora s vodstvom novog (starog) grčkog prvoligaša, dvojac hajdučkog predznaka preuzeo je kormilo kluba koji je primjerice 17 godina stariji od Panathinaikosa, osnovan 1891., naspram 1908. godine kad je osnovan Pao.

- Da, potpisali smo, sve je po dogovoru... Dobro je, a bit će teško, znate kako ja kažem, da je sve idealno, ne bi mene dopalo! Taman smo završili prvi trening. U dva treninga sve ćemo mi pohvatati, ne brinem se za to – kaže Vulić u ime svoje i asistenta Mladena.

Samo jedan gol u pet susreta dao je Apollon, pri dnu su grčke ljestvice, pretposljednji, sa dva boda kao i zadnja Larisa. I zvali su Vulića da ih spasi, mora ih razigrati. Na golu Apollona je Ivan Čović, bivši vratar Intera iz Zaprešića. Obrana nije loša, ali napad ne reagira... Iduću utakmicu igraju  u gostima u Levadiji kod Levadiakosa, tu će Vulić debitirati.

- U nedjelju popodne starta lov na bodove – osjećamo u glasu Vulićevo zadovoljstvo novim izazovom. 

Splitski stručnjak ima sjajne reference, s Hajdukom je svojedobno bio i prvak i osvojio kup (u četiri navrata trener “bijelih”), a u dvije epizode na klupi Splita došao sve do uzbudljive završnice i izvođenja jedanaesteraca protiv Dinama u finalu HR-kupa (“crveni” za dlaku nisu uspjeli osvojiti Sunce).

Sad stječe i grčko iskustvo. Moje grčko vjenčanje, rekli bismo. Neizostavan sa svojom desnom rukom Mladenom Pralijom, Šibenčaninom i vratarom Hajduka.

Vulić je prošle zime bio trener u Kazahstanu, u Atyrau odakle se vratio u travnju ove godine. A u proljeće 2016. postao je prvak Moldavije trenirajući Šerif iz Tiraspola.

U trenerskoj karijeri još je vodio Rijeku i Istru, mladu selekciju Hrvatske “do 19”, te rusku Luč-Energiju iz Vladivostoka. Opstanak u Grčkoj bio bi mu poput novog trofeja..

item - id = 509266
related id = 0 -> 1146234
related id = 1 -> 1142167
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 09:16