StoryEditorOCM
Strani nogometČetvrti trener

Vrime je za Ivana Perišića da napokon dobije novog trenera, evo tko bi to trebao postati, rješenje je sve bliže

Piše F. V.
5. lipnja 2023. - 20:19

Novi trener nogometaša Tottenhama i hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića trebao bi postati dosadašnji strateg Celtica Ange Postecoglou (57). Engleski mediji očekuju da se zahuktaju pregovori između londonskog kluba i australskog trenera rođenog u Grčkoj.

Postecoglou je s Celticom ove sezone osvojio sva tri domaća trofeja u Škotskoj, prvenstvo, kup i liga kup. Prethodno je između ostalog vodio i Australiju, pa i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Tottenham je u potrazi za trenerom nakon razlaza s Talijanom Antonijom Conteom u ožujku poslije kojeg su privremeno prvo Cristian Stellini pa zatim nakon još jednog razlaza i Ryan Mason preuzeli momčad. Očekivalo se proteklih dana kako će strateg Feyenoorda Arne Slot sjesti na klupu Premierligaša, ali se Nizozemac zahvalio na ponudi. Postecoglou bi trebao postati četvrti trener Perišića u Tottenhamu u manje od godinu dana. Dakle, po tom pitanju Omišanin kao da se već i vratio na Poljud.

Šalu na stranu, uslijed silnih turbulencija u klubu i promjena na klupi na koncu je Tottenham sezonu završio na tek osmom mjestu Premiershipa i nije izborio plasman u europska natjecanja. Zbog svega je na odlasku i najbolji igrač engleski reprezentativac Harry Kane (29) kojeg želi Real Madrid, a još ima samo godinu dana ugovora. No, ako ga već mora prodati, prvi čovjek kluba Daniel Levy radije će taj transfer dogovoriti s nekim inozemnim klubom, nego da pojača domaću konkurenciju.

Perišić (34) kojeg bi Hajduk rado vratio na Poljud i navijači ‘bijelih‘ mu već neko vrijeme poručuju ‘vrime je‘ s Tottenhamom je također pod ugovorom do ljeta iduće godine. No, u medijskom prostoru na Otoku i na Apeninima špekuliralo se kako bi i Perišić mogao promijeniti sredinu ovog ljeta, a kao njegova nova/stara destinacija najčešće se spominjao povratak u Inter iz Milana.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:09