StoryEditor
Strani nogometsituacija je eskalirala

Vlasnik Napolija 'objavio rat' igračima: želi im oduzeti polovicu plaće i spreman je dignuti tužbu protiv njih

Piše PSD
17. studenog 2019. - 20:47

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis navodno pokušava naći način kako podići tužbu protiv svojih igrača zbog narušavanja klupskog imidža i oduzeti im polovicu plaće.

Podsjetimo, do rata između vlasnika i igrača došlo je nakon što su igrači uz podršku trenera Carla Ancelottija odbili povući se u karantenu nakon prvenstvenog poraza od Rome.

Klub je nakon toga zabranio igračima davati izjave za medije, a tu naredbu je prekršio Makedonac Eljif Elmas kojeg sada vjerojatno čekaju sankcije.

Elmas je dao kratki intervju u kojem nije izrekao ništa sporno što bi moglo narušiti klubu, štoviše, rekao je sve najbolje o momčadi i nije komentirao stanje u kojem se klub nalazi.

No, u klubu nisu imali razumijevanja, a čak su se oglasili i putem službenog Twitter profila.

- Napoli može potvrditi da je Eljif Elmas pričao s medijima bez klupske dozvole dok je na snazi bila "silenzio stampa". Stoga, Napoli zadržava pravo pokrenuti postupak protiv igrača, stoji u službenom priopćenju.

Navijači su se prestrašili da će ovakav potez samo dodatno narušiti ionako već napetu situaciju unutar kluba, a ako ima istine u tome da De Laurentiis planira tužiti svoje igrače, čini se da su teški dani pred napuljskim klubom.

Postoji ograničenje koliko se igračima plaće može uskratiti, a ono iznosi 25 posto. No, predsjednik Napolija odlučan je da to bude 50 posto, što znači da bi trebao pokrenuti sudsku tužbu, jer takva situacija nije u nadležnosti sportskog arbitražnog suda. 

Izdvojeno

14. srpanj 2020 15:18