StoryEditorOCM
Strani nogometskupo ih koštalo

Vlada i navijači bijesni, došli su gledati jednog od najboljih svih vremena, a onda su se silno razočarali

Piše Sport SD
4. veljače 2024. - 19:10

Inter Miami odigrao je prijateljsku utakmicu protiv momčadi zvijezda lige u Hong Kongu, a tamošnja vlada i navijači su ogorčeni jer glavna zvijezda nije ni zaigrali. Navijači su došli gledati Lionela Messija koji danas nije ni kročio na teren. 

Nakon debakla protiv Al Nassra, klub iz MLS-a nastavio je predsezonsku turneju u Hong Kongu gdje su navijači zaluđeni jednim od najboljih nogometaša svih vremena. Kolika ih je euforija zahvatila njegovim dolaskom govori i podatak da ih je 40 tisuća gledalo trening Intera u subotu.

No dan kasnije uslijedio je šok za gledatelje. Inter Miami je započeo susret, a Messi nije uopće ni zaigra. Službeni razlog za javnost bio je da nije spreman za igru, a gledatelji su još prije početka utakmice glasno negodovali zbog izostanka glavne zvijezde. 

image
Peter Parks/Afp

Tražili su i povrat novca za ulaznice koje su koštale od 110 do 630 dolara. Izostanak glavne zvijezde zasmetao je i vlasti u Hong Kongu koje su sudjelovale u organizaciji s 1,9 milijuna dolara, a uz to su besplatno ustupili stadion čiji najam vrijedi nešto manje od 130 tisuća dolara. 

- Vlada je, kao i navijači, iznimno razočarana načinom na koji je ova utakmica organizirana. Organizator utakmice dužan je svim navijačima ispriku. Osim toga, Vlada će pažljivo ispitati sve članke ugovora, koji se također tiče sufinanciranje manifestacije - priopćile su vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:00