StoryEditor
Strani nogometsavez se očitovao

Više ništa nije jasno: traje debata je li Huddersfieldov dres stvaran ili ne, a ova bi činjenica mogla presuditi

Piše PSD
18. srpnja 2019. - 21:00

Pisali smo jučer o novom Huddersfieldovom dresu koji je izazvao nevjericu navijača i javnosti, a u slučaju da vam je potreban podsjetnik kako dres izgleda, ponovno prenosimo tweet:

Pitali smo se (i nismo bili jedini) radi li se možda o šali, a danas se čini da bi odgovor na to pitanje vrlo lako mogao biti potvrdan.

Naime, pravila Championshipa (druge engleske lige) dopuštaju da logotip sponzora na prednjoj strani dresa zauzima samo 250 cm2, što je kudikamo manje od prostora koji zauzima trenutni logo Paddy Powera.

Stoga se javila sumnja u istinitost Huddersfieldove objave, bez obzira na to što je klub već odigrao prijateljsku utakmicu u spomenutoj garnituri.

Drugi razlog za sumnju je taj što dres još uvijek nije u prodaji niti je dostupan za prednarudžbu, iako na službenoj stranici kluba stoji najava kako će biti pušten u prodaju u subotu, 20.7.

Ako tu pridodamo i već ustaljenu praksu Paddy Powera da se promovira javnim psinama, sve ide u smjeru da je ovo zaista samo marketinški štos.

U međuvremenu se oglasio i FA s porukom: "Savez ima striktna pravila vezana za opremu i sponzore na službenim utakmicama."

U ime navijača kluba, ali i dobrog ukusa, nadamo se da sljedeće sezone Huddersfield ipak nećemo gledati u ovim dresovima.

#HUDDERSFIELD TOWN

Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:59