StoryEditorOCM
Strani nogomettaktički genijalac

Veliki navijač Hajduka postaje ključni član stožera Bayerna, nije iznenađenje, jako ga cijene

Piše Sport SD
29. svibnja 2024. - 11:25

Austrijski Hrvat Rene Marić promoviran je u stožer prve momčadi njemačkog Bayerna, gdje će biti asistent novom treneru Vincentu Kompanyju, još se čeka službena objava. Od studenog prošle godine Marić radi u Bayernu kao trener mlađih kategorija, a njemačkog novinara Maximiliana Kocha ne čudi ovaj potez bavarskog kluba.

- Ovo nije iznenađenje, o Mariću se već raspravljalo kao potencijalnom pomoćniku Ralfa Rangnicka prije nego što je ovaj odbio Bayernovu ponudu. Uživa veliki ugled u Minhenu, ali i u nogometnom svijetu zbog taktičkog znanja i pristupa igračima, izjavio je njemački novinar. 

Marić će postati glavna veza između prve momčadi i Akademije, tu ulogu nedavno je obnašao Arno Michels iz stožera Thomasa Tuchela.

Porijeklom s Pelješca, Marić je dosad bio pomoćnik glavnog trenera u velikanima poput Borussije Dortmund, Salzburga i Leedsa, u nekoliko navrata spominjao se kao kandidat za Hajdukovu klupu.

Marić je inače veliki navijač Hajduka, a u studenom 2019. godine dao je ekskluzivni intervju za Slobodnu Dalmaciju u kojem je govorio o ljubavi prema splitskom klubu, ali i o svojoj viziji nogometa. Intervju možete pročitati OVDJE.

U mladosti se bavio proučavanjem taktičke teorije i trenirao lokalni amaterski klub blizu svog rodnog mjesta u Austriji, a s vremenom je pokrenuo blog Spielverlagerung, koji je u međuvremenu postao kultna online "destinacija" za ljubitelje nogometne taktike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 02:13