StoryEditorOCM
Strani nogometEuropska liga

Važne pobjede Marseillea i Olimpiakosa, drama u Grazu, remi u Glasgowu

Piše Hina
26. listopada 2023. - 22:07

U najzanimljivijim dvobojima 3. kola Europske lige Marseille je na svom terenu pobijedio atenski AEK s 3-1, dok je Olimpiakos u Pireju svladao West Ham s 2-1.

Marseille je do pobjede na svom Velodromeu došao zahvaljujući dva dosuđena kaznena udarca u drugom dijelu. Kod rezultata 1-1 vratar AEK-a Cican Stanković je na glup način izgubio loptu u svom petercu, a potom zaradio crveni karton. Amine Harit i Jordan Veretout su bili precizni za pobjedu Francuza, a Domagoj Vida je odigrao cijeli susret za AEK. 

Olimpiakos je golovima Kostasa Foutunisa i Rodineia svladao West Ham, za koji je zabio Lucas Paqueta. U ovoj skupini je Freiburg slavio preokretom kod TSC-a u Bačkoj Topoli s 3-1. Srbi su poveli preko Nemanje Petrovića, a potom je Nijemcima pobjedu donio trostruki strijelac Vicenzo Grifo.

Betis je slavio kod ciparskog Arisa s 1-0 golom Asane Diaoa (77), dok su Sparta i Glasgow Rangersi u Pragu odigrali 0-0.

Poljski Rakow je osvojio prvi bod odigravši kod kuće 1-1 sa Sportingom iz Lisabona. Portugalci su prvo ostali bez isključenoga Gyokeresa u 8. minuti, a šest minuta kasnije poveli golom Sebastiana Coatesa, da bi Fabian Pasecki donio bod Rakowu. Za Poljake su svih 90 minuta odigraki Ante Crnac i Fran Tudor, dok je Zoran Arsenić izašao u 15. minuti. U Grazu su Sturm i Atalanta odigrali 2-2, a Talijani su vodili s 2-1 golovima Muriela i imali igrača više, da bi u 80. minuti Tomi Horvat donio Austrijancima bod. Mario Pašalić je ostao na klupi Atalante.

(Hina) xrš yrš

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:58