StoryEditorOCM
Strani nogometprijelazni rok

Vatreni otišao iz Benfice i postao najskuplji igrač u povijesti američkog kluba

Piše Hina
1. veljače 2024. - 18:37

Hrvatski nogometni napadač Petar Musa (25) prešao je iz lisabonske Benfice u američkog prvoligaša Dallas, izvijestila su dva kluba u četvrtak.

“Doveli smo napadača svjetske klase na vrhuncu karijere", izjavio je Dallasov trener Nico Estévez. "Hvala vlasnicima što su bili u mogućnosti dovesti Petra i na učinjenom naporu", dodao je.

Dallas je platio Benfici 10 milijuna eura uz moguća još 3 milijuna, ovisno o učinku, izvijestile su portugalske novine A Bola. Medijska objava s tim iznosom objavljena je i na službenoj stranici Dallasa.

To je klupski rekord te treći po visini isplaćeni iznos za nekog nogometaša u povijesti MLS lige, stoji ondje.

Musa nije bio zadovoljan minutažom u drugoplasiranoj momčadi portugalskog prvenstva koja je prošli mjesec dovela još jednog napadača u momčad.

"Musi želimo puno uspjeha u novoj fazi njegove karijere", priopćila je Benfica.

Musa je za Benficu odigrao ukupno 66 utakmica zabivši 17 golova.

Benficin trener Roger Schmidt rekao je 18. siječnja da mu je hrvatski napadač "važan" te da će mu "nastojati dati više prilika u nadolazećim tjednima", ali već iduću utakmicu dao mu je samo minuti na terenu protiv Boaviste. Na zadnju utakmicu s Estrelom igranu prije tri dana nije ga niti pozvao uz obrazloženje da je "Musa u postupku transfera".

Musi je ugovor s Benficom istjecao u lipnju 2027. S Dallasom je potisao ugovor do prosinca 2027.

Hrvatski igrač se priključio Dallasu na pripremama na jugu Španjolske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:34