StoryEditorOCM
Strani nogomettražena roba

Vatreni je velika želja Mourinha, hvale ga na sve strane, ali za njega će morati izdvojiti ogromnu cifru

Piše SPORT SD
18. srpnja 2023. - 11:32

Još jedan Vatreni bi sljedeće sezone mogao igrati u Serie A i to kod Joséa Mourinha. Naime, talijanski mediji su se raspisali kako portugalski trener u redove Rome želi dovesti Bornu Sosu, pišu Sportske novosti.

Stvar sa Sosom se zakuhala kada Leonardo Spinazzola, standardni lijevi bek ‘Vučice‘ i talijanski reprezentativac nije želio produžiti ugovor koji mu istječe sljedećeg ljeta. Roma ga ja onda odlučila prodati kako ne bi ostala bez bilo kakve odštete, a zanimanje je pokazao saudijski Al-Shahab. Kako znamo koliko Saudijci ovog ljeta ulažu u nogomet, tako je jasno kako Romi ne bi trebao biti problem prodati Spinazzolu za 10 milijuna eura, koliko iznosi odštetni zahtjev.

Njegovom prodajom ukazala bi se potreba za novim lijevim bekom, a tu je Mourinho zagrizao za Sosu. Talijanski mediji ističu kako se Vatreni odlično uklapa u ono što portugalski trener traži zbog činjenice da se dobro snalazi u sustavu s četiri igrača u obrani, ali i kada se igra s trojicom u obrani, a bekovi postaju ofenzivniji. Posebno se ističe Sosina sklonost asistencijama, odnosno 35 preciznih dodavanja za gol koje je Sosa imao u 113 utakmica u Stuttgartu.

Oko Sosinog odlaska iz Stuttgarta se pisalo i prošlog ljeta, ali on se nije ostvario. Ovo se sada čini izglednom opcijom, a ako do ovog posla dođe Roma bi njemačkom klubu trebala platiti najmanje 15 milijuna eura odštete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:26