StoryEditorOCM
Strani nogometstara priča

Umjesto Hajduka, na velikom talentu Bijelih milijune će zaraditi drugi

Piše SPORT SD
14. srpnja 2023. - 12:31

Maribor je tek nedavno prodao Žana Vipotnika u Bordeaux, a već im se smiješi nova milijunska zarada. Ovaj put je u pitanju bivši igrač Hajduka koji nije ostavio zapaženiji trag na Poljudu, Ivan Brnić.

21-godišnji veznjak je prošlu sezonu odigrao sjajno, zabio je osam, a namjestio 13 golova. I dok ga Transfermarkt procjenjuje na 800 tisuća eura, Maribor za njega traži puno veću cifru, a kako saznaje slovenski portal Nogomania, interesa ne manjka.

Stigla je u međuvremenu i ponuda za bivšeg hajdukovca, ali ona nije zadovoljila slovenski klub. Za Brnića će klubovi morati izdvojiti najmanje milijun i pol eura, tvrdi Nogomania, skoro dvostruko više nego što je njegova procijenjena vrijednost.

Slovencima se ne žuri s transferom, nakon prodaje Vipotnika financijski su mirni i žele prvo pronaći dobru zamjenu za Brnića pa ga tek onda prodati.

Brnić ne krije da bi se jednog dana volio vratiti u Hajduk. Dobio je priliku debitirati pod vodstvom Igora Tudora, ali je tada Hajduk nizao loše rezultate pa se nije mogao istaknuti. Otišao je odigrati jednu sezonu u Dugopolju, a tamo je dobrim igrama izborio transfer u Maribor. I sinoć je ponovno dokazao svoju vrijednost. Naime, Maribor je kiksao protiv malteške Birkirkare, na domaćem terenu su remizirali s 1:1, a upravo Brnić je bio taj koji je zabio jedini gol za Slovence i spasio ih od velike blamaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:44