StoryEditorOCM
Strani nogometrasističke poruke

Ukrajinac Mihajlo Mudrik u centru skandala, pokrenuta službena istraga i prijeti mu višemjesečna suspenzija

Piše R.R.
31. siječnja 2023. - 22:52

Mihajlo Mudrik bio je zvijezda prijelaznog roka, iako je imao sve dogovoreno sa Arsenalom, sve se preokrenulo u posljednjim trenucima, te je potpisao ugovor na sedam i pol godina sa Chelseajem.

Chelsea je za njega dao 70 milijuna eura, a sve bi se sa bonusima moglo popeti na 100 milijuna eura, što je fantastičan posao njegovog bivšeg kluba.

Dva tjedna nakon velikog transfera u Chelsea, Mudrik se nalazi u centru skandala i mogao bi dugo biti izvan terena. Kako piše pouzdani engleski The Athletic, FA savez pokrenuo je zslužbenu istragu zbog spornog videa. Naime, video je snimljen 2022. godine, a Mudrik ga je objavio na svom TikTok profilu. U njemu se navodno koristio ponižavajućim riječima za ljude crne boje kože.

The Athletic navodi i da se najvjerojatnije radi o riječima pjesme repera Lil Babyja iz 2017. godine, ali istraga je pokrenuta. Ukoliko dođe do kazne biti će to jako visoka, prvenstveno novčana kazna, ali i višemjesečna suspenzija što ne bi bilo dobro ni za njega ni za klub.

Tako je Mudrik u centru skandala, u Engleskoj nije još nije mjesec dana. Naravno svi sada s nestrpljenjem čekaju odluku saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 09:02