StoryEditorOCM
Strani nogometbliži se odluka

UEFA reagirala na tvrdnje da prodaje Ligu prvaka kako bi konkurirala Superligi, evo što je poručila

Piše SPORT SD
6. prosinca 2023. - 09:50

Španjolski OKDiario jučer je objavio kako će se finale Lige prvaka 2030. igrati u Abu Dhabiju u sklopu novog šestogodišnjeg UEFA-inog ugovora s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prema pisanjima španjolskog medija, UAE je UEFA-i trebao platiti 2.2 milijarde eura, a cijeli posao navodno je bio odgovor UEFA-e na sudsku odluku vezanu za projekt Superlige, koju se uskoro očekuje u Luksemburgu.

- UEFA zna da bi 21. prosinca mogla izgubiti tužbu na sudu pravde Europske unije vezanu za Superligu i dogovorila se s Abu Dhabijem da sponzorira Ligu prvaka. Žele je napraviti privlačnijom za klubove i izbjeći dezerterstvo u Superligu - rekao je Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito de Jugones.

No, danas je stigao odgovor UEFA-e, koja je kategorički demantirala navode OKDiarija. Iz krovne kuće europskog nogometa naglašavaju da ovo nije prvi puta da španjolski tabloidi ovog profila šire neistine o Europskoj kući nogometa, kao i da je ta praksa postala učestalija kako se bliži dan odluke Europskog suda pravde u slučaju Superlige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 10:19