StoryEditorOCM
Strani nogometvruća tema

‘Uefa Mafia‘: Žestoka poruka na tribinama Lige prvaka, pojavila se na transparentu i web adresa, evo kamo vodi

Piše SN
2. listopada 2024. - 07:54

Novi format Lige prvaka tema je o kojoj se puno priča, a dok su jedni zadovoljni onim što ova verzija elitnog europskog nogometnog natjecanja nudi, drugi nisu zadovoljni promjenom. Dio njih, poput navijača Borussije iz Dortmunda, smatraju kako sve nema nikakve veze sa sportom nego s profitom, pišu Sportske novosti.

Na današnjoj utakmici između Borussije i Celtica navijači na južnoj tribini, popularnom ‘Žutom zidu‘, su izvjesili veliki transparent na kojem je pisalo ‘UEFA MAFIA‘ dok je ispod njega istaknut manji s porukom: ‘Vi ne brinete o sportu, samo o novcu‘,

No, možda i najvažniji je treći, najmanji transparent na kojem je pisala web adresa ‘www.nein-zur-cl-reform.de‘. Na njoj se može naći zajednički proglas 20ak navijačkih skupina iz Njemačke, Danske, Švicarske, Švedske i Austrije. Usmjeren je na reformu Lige prvaka, odnosno povećanju broja klubova i utakmica.

image
Ina Fassbender/Afp

"Sezone 2024./25. na snagu stupa sveobuhvatna reforma UEFA natjecanja, koja donosi značajno povećanje broja utakmica. Osim veće opterećenosti igrača i navijača, ovo će posebno rezultirati povećanjem prihoda, što će učvrstiti dosadašnje strukture europskog klupskog nogometa i dodatno pojačati neravnotežu unutar nacionalnih liga. Pozivamo odgovorne da razviju održiva rješenja za europski nogomet, kako bi se osigurala pravedna i uzbudljiva natjecanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini", stoji, između ostalog, u podugačkom proglasu kojeg možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 07:54