StoryEditorOCM
Strani nogometoglasio se direktor

UEFA je vrlo zadovoljna Europskim prvenstvom, ali bilo je i neugodnih iznenađenja, ‘krivi‘ su vlakovi i Ronaldo

12. srpnja 2024. - 09:14

Europski nogometni savez (UEFA) vrlo je zadovoljan ovogodišnjim Europskim prvenstvom u Njemačkoj, koje će završiti finalom između Španjolske i Engleske u nedjelju u Berlinu.

"Dobar domaćin, dobre igre i posebno dobri navijači", rekao je direktor natjecanja Uefe Martin Kallen, ali je istaknuo jednu "vrlo uznemirujuću stvar".

"Jako, jako smo zadovoljni kako je prošao turnir. U Njemačkoj smo imali nevjerojatan broj navijača iz cijele Europe koji su mirno došli u Njemačku i slavili i bodrili svoje momčadi. Organizacija je bila jako, jako dobra. Utakmice su bile dobre. Bilo je nekoliko iznenađenja", rekao je Kallen u Münchenu na prijemu u čast volontera.

image
Ilustracija AFP

Uz prebrze vožnje službenih vozača i dosadne taksiste, opetovano je bilo problema s prijevozom i njemačkim željeznicama Deutsche Bahn (DB). "Odavno se zna da imaju problema. Ali kao što ste mogli vidjeti, ima puno vlakova", rekao je Kallen.

Tijekom turnira, DB je više puta kritiziran zbog nedostatka učinka. Upravo je ovaj tjedan nizozemski tim morao iz Wolfsburga u Dortmund putovati zrakoplovom umjesto vlakom zbog kratkotrajnog otkazivanja vlaka za polufinale.

Ipak, Kallen se cijelo vrijeme vozio vlakom i pobrinuo se da na odredište stigne barem tri sata ranije. "Onda sam se malo prilagodio. Ponekad je to malo neugodno, ali raspon vlakova je stvarno velik i raznolik."

image

Cristiano Ronaldo

AFP

Drugi dio uznemirujuće priče, prema Kallenu, bila je "Ronaldomanija". "Cristiano Ronaldo kao superzvijezda naprosto je toliko naelektrizirao ljude da su stvarno htjeli napraviti ‘selfie‘ s njim. A bilo je dosta onih koji su uletjeli na teren kako bi to učinili, iako su znali kakve će biti posljedice", dodao je Kallen.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 07:21