StoryEditorOCM
Strani nogometpao s konja

U kritičnom stanju: objavljeni stravični detalji nesreće vratara PSG-a

Piše Marko Crnjak/SN
29. svibnja 2023. - 07:05

Posljednje vijesti iz Andaluzije nisu nimalo ugodne. Španjolac Sergio Rico, vratar PSG-a koji je nezgodno pao s konja tijekom jahanja u Španjolskog, u kritičnom je stanju. Ovisno o izvorima, postoje različite verzije nemilog događaja nakon kojeg je Rico hospitaliziran, ali svi su, nažalost, istog zaključka - pišu Sportske novosti.

"Sljedećih 48 sati je ključno i smatra se odlučujućim za procjenu njegovog stanja", utvrdili su novinari španjolskog glasila Relevo. Jezivi napisi stigli su nakon što se saznalo da je Sergio Rico pretrpio moždani udar i prijelom vratnih kralježaka.

"Veliki strah za život Sergija Rica", nastavlja spomenuti medij. Nesreća se dogodila između 8:30 i 9 sati u nedjelju, a dio medija piše da je Rico pao nakon što se njegov konj uspaničio ugledavši jednu od prepreka u El Rociu, dok drugi, poput spomenutog Releva, tvrde da je u priči bila još jedna životinja koja je uzrokovala tragičnu scenu. U obje verzije, Rico je prilikom pada još i dobio udarac u glavu.

"Konj Sergija Rica sudario se s drugim, odbjeglim konjem. Nogometaš i njegov konj pali su na tlo, a prilikom toga Rica je udarila jedna od životinja. Zdravstvena služba brzo je stigla i helikopterom prebacila ozlijeđenog vratara u bolnicu u Sevilli. Kao posljedicu pada, Rico je zadobio ozljedu glave", piše Relevo.

Lokalni španjolski mediji potvrđuju dio ovih informacija i tvrde da je Rico dobio ne jedan, već nekoliko udaraca kopitom. Glasnogovornik Paris Saint-Germania ranije se obratio javnosti i poručio da je Rico "u kritičnom stanju", a doktori su u neprestanom kontaktu s njegovom obitelji.

Posljednje informacije, pristigle od obitelji Rico, govore a je Sergio "u dobrim rukama", ali još uvijek nije jasno kakve će posljedice ostaviti ova teška nesreća. Sudeći po tomu, Rico se uspješno izborio za život i nogometni svijet nada se da će nakon stravičnog događaja i procesa oporavka moći normalno funkcionirati po pitanju tjelesnih i mentalnih sposobnosti. Kako je navedeno, u utorak bi doktori trebali imati mnogo jasniju sliku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:08