StoryEditorOCM
Strani nogometprema Capologyju

U Hajduku je Perišić igrao za jedan euro, sad je otkriveno koliko će zarađivati u PSV-u

Piše Sport SD
26. rujna 2024. - 12:25

Ivan Perišić je nakon odlaska iz Hajduka kao igrač s ‘čistim papirima‘ bio zanimljiv mnogim klubovima. Pričalo se o Italiji, viđen je u Milanu i povezivalo ga se s Monzom, a na kraju je potpisao za nizozemski PSV do kraja lipnja 2025. godine.

Perišić je nakon potpisa za PSV otkrio kako je teško podnosio vrijeme dok je tražio novi klub nakon što je napustio Poljud.

- Bio sam prilično nervozan, trenirao sam u neizvjesnosti dok sam čekao klub. Kada sam dobio poziv PSV-a, smjesta sam rekao "da". Igraju dobar nogomet, naučit ćemo od poraza od Juventusa. Želim se boriti za trofeje, gladan sam pobjeda i jedva čekam igrati za ovaj klub. U Bayernu smo igrali isti nogometni stil, to neće biti problem, ali mi treba još vremena za hvatanje forme, izjavio je Perišić.

Sada je izašao i podatak o njegovoj plaći u PSV-u, prema Capologyju, neslužbenom, ali najvjerodostojnijem izvoru za plaće nogometaša, Perišić ima godišnju bruto plaću od 980 tisuća eura, odnosno pola milijuna eura neto. S tim primanjima Perišić je tek deseti najplaćeniji nogometaš PSV-a, za više informacija pogledajte OVDJE.

image

Lukša Jakobušić i Ivan Perišić

Tom Dubravec/Cropix

Podsjetimo, Perišić je u Hajduku igrao za jedan euro.

 - Nije nikakva tajna, Ivan će simbolično igrati za jedan euro i Hajduk posudba neće koštati. Suradnju smo dogovorili za još jednu sezonu kada će također igrati za jedan euro uz bonus ako ostvarimo grupnu fazu europskog natjecanja. Također je dogovorena i klauzula pod kojim uvjetima u ljetnom i zimskom prijelaznom roku može napustiti klub. Želimo mu prije svega brz oporavak. Nema nikakvog pritiska kad će se vratiti. Naš je glavni cilj sljedeća sezona kad će biti u Hajduku – govorio je tadašnji predsjednik Jakobušić kada je Ivan potpisivao ugovor.

Perišić još nije debitirao za PSV, hrvatski reprezentativac prve minute u novom klubu mogao bi dobiti ove subote protiv Willem II u sedmom kolu nizozemske Eredivisie.

PSV-ov trener Peter Bosz oduševljen je dolaskom Perišića u klub, njegova poruka bila je jasna:

- Njegov pobjednički mentalitet me impresionirao. Drugi dečki bi trebali gledati Ivana i učiti od njega. On pokazuje što je potrebno da dođete do vrha.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 12:57