StoryEditorOCM
Strani nogometvažni nedostaci

Trener Galtier ga je isključio iz izbora: dva su razloga zašto Messi nikada neće nositi kapetansku traku PSG-a

Piše R.R.
28. siječnja 2023. - 09:00

Trener PSG-a Cristophe Galtier je isključio opciju da Lionel Messi ikada bude kapetan PSG-a, barem dok je on trener, a posljednja odluka je učinila da proradi ego kod nekih zvijezda u momčadi. Imenovanje drugog kapetana PSG-a donijelo je sa sobom određene nemire u svlačionici. Prvi kapetan je Marquinhos, a drugi je bio Presnel Kimpbembe.

Sada je trener Parižana odlučio da kada Brazilac ne igra ili bude zamijenjen, kapetansku traku nosi Kylian Mbappe. Vijest se nije svidjela Kimpbembeu, toliko da je na Instagramu objavio poruku u kojoj je naveo da mu se nitko, ni Galtier ni klupsko rukovodstvo, nisu obratili da mu daju do znanja da će od sada biti treći kapetan. Četvrti odbrani nakon Marquinhosa, Mbappea i Kimpbembea je talijanski veznjak Marco Verratti, a peti Sergio Ramos.

Dakle, Messi nije odabran kao mogući kapetan, a prema onome što kažu u Francuskoj dva su razloga zašto nikada i neće. Prvi jer ne govori francuski. Činjenica da ne barata s francuskom jezikom znači da ne može razgovarati sa protivnicima ili sucima tijekom prvenstvenih utakmica, a kapetan ima dužnost dati do znanja drugim šta misli.

Drugi razlog je taj što bi imenovanje Messija za kapetana moglo naštetiti osjetljivosti razmaženog Mbappea zbog kojeg PSG daje sve od sebe da pazi na njegove osjećaje i nitko ne može biti iznad njega, osim Marquinhosa.

Postavlja se pitanje smeta li Messiju što nije među petoricom odabranim, pogotovo jer je jedini prvak svijeta iz reprezentacije Argentine kojem klub nije priredio prigodan doček kao što je bio slučaj sa ostalim njegovim reprezentativnim kolegama.

Messi je desetak godina kapetan Argentine, dok je posljednje četiri sezone bio i kapetan Barcelone. Međutim, teško je vjerovati da ga pogađa to što neće nositi traku sve dok se od prosinca punim pravom smatra najboljim igračem svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 15:57