StoryEditorOCM
Strani nogometnovi smjer

Trener Bayerna zahtijevati će apsolutnu agresiju i hrabrost: ‘Nadam se kako će taj spoj nositi svake minute utakmice‘

Piše Robert Radica
30. svibnja 2024. - 17:27

Novi trener njemačkog velikana Bayern Münchena Belgijanac Vincent Kompany (38) najavio je kako će od svojih igrača zahtijevati apsolutnu agresiju i hrabrost.

Kompany je u srijedu imenovan novim trenerom Bayerna naslijedivši Thomasa Tuchela koji je sporazumno otišao nakon samo 14 mjeseci i sezone u kojoj su Bavarci prvi put u zadnjih 12 godina ostali bez ijednog trofeja.

Dan kasnije Kompany je na predstavljanju novinarima poručio kako će od svojih igrača zahtijevati apsolutnu agresiju i hrabrost.

"Želim da igrači Bayerna budu hrabri na lopti, da imaju osobnost. Želim da momčad bude agresivna, da predstavlja te dvije stvari," poručio je Kompany na konferenciji za novinare u četvrtak.

"Nadam se kako će taj spoj nositi svake minute utakmice. Uvijek," dodao je belgijski stručnjak.

Kompany je trenersku karijeri započeo u Anderlechtu, a u posljednje dvije sezone je vodio Burnley. Prvo je kao prvak Championshipa izborio nastup u Premier ligi, da bi u elitnom razredu engleskog nogometa Burnlea osvojio 19. mjesto i opet se vratio među drugoligaše. Belgijac je s Burnleyjem imao ugovor do 2028. pa je Bayern engleskom klubu morao platiti odštetu. Prema procjenama engleskih i njemačkih medija visina odštete je između 10 i 12 milijuna eura.

"S moje strane tvari su vrlo jednostavne. Ono što trenirate je ono što ste kao osoba. Biti trener oduzima svaku sekundu dana. Odrastao sam na ulicama Bruxellesa, bio sam u akademiji Anderlechta gdje od šeste do 20. godine morate osvojiti sve," istaknuo je.

U svojoj kratkoj menadžerskoj karijeri, Kompany je stekao je reputaciju trenera koji forsira slobodan nogometa koji se temelji na posjedu lopte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 15:55