StoryEditorOCM
Strani nogometpovratak iz mirovine

Trebao je biti zamjena za Guardiolu, bio je uhićen zbog borbi pijetlova, a sad se nakon deset godina vratio nogometu

Piše Sport SD
14. listopada 2024. - 14:08

Kad ga je Barcelona početkom tisućljeća platila oko 9 milijuna eura brazilskom Internacionalu očekivalo se da dobivaju zamjenu za Pepa Guardiolu u veznom redu. Ipak od 2001. do 2003. godine tad 19-godišnji Fabio Rochemback nije se uspio nametnuti kao taj na kojeg se računalo, a u karijeri je nosio još dres lisabonskog Sportinga, Middlesbrougha, Gremija i kineskog Dalian Aerbina. U potonjem klubu je prije ravno deset godina kazao i da bi bilo dosta nogometa u kopačkama, a toga se i držao prošlih deset godina.

Da ipak nije dosta odlučio je nekadašnji brazilski reprezentativac nedavnim priključivanjem momčadi Guarani de Xaxim za koji je već odigrao nekoliko utakmica. U posljednjoj utakmici s 42 godine na leđima odigrao je 70. minuta u pobjedi od 3:2 protiv ekipe Rondofrio u regionalnoj ligi Santa Catarine. 

- Dolazak u Guarani je bio nevjerojatan! Ljudi su me srdačno dočekali, a sve što smo dogovorili se ispunjava. Struktura kluba je odlična, a to čini pozitivno iskustvo. Uzbuđeni smo zbog onoga što nas čeka - izjavio je Brazilac nakon utakmice.

Osim po nogometu, Rochemback ostao je upamćen i po izvanterenskim aktivnostima, posebice onim ilegalnim pa je tako 2011. otkriveno da posjeduje pijetlove za borbe, a 2018. godine je uhićen ubog sudjelovanja u borbama pijetlova. 

image
Tobias Heyer/Dpa Picture-alliance Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 14:08