StoryEditorOCM
Strani nogometeuropa liga

Tranbzospor slavio na gostovanju u Slovačkoj i gurnuo Ružemberok kao mogućeg novog suparnika Hajduku

Piše R. R.
25. srpnja 2024. - 20:52
Hrvatski reprezentativac Mislav Oršić dobro je iskoristio svojih desetak minuta igranjaHakan Burak Altunoz/Anadolu Agency Via AFP

Trabzonspor je u prvom dvoboju drugog kola kvalifikacija za Europa ligu slavio na gostovanju kod Ružomberoka s 2:0 i tako približio Hajduku mogućeg suparnika u narednom kolu Konferencijske lige. Naime poraženi iz ovog para igrat će u 3. pretkolu Konferencijske lige protiv pobjednika dvoboja Hajduk – HB Torshavn.

Turska je momčad ostvarila rezultatski dobru prednost pred uzvrat na svom travnjaku iako i nije to izgledalo baš lako. Tek u 39. minuti postigli su prvi pogodak nakon što je BH-reprezentativac Edin Višća asistirao strijelcu Mahmoudu Hassanu. Drugi pogodak pao je u prvoj minuti sudačke nadoknade, strijelcu Cihana Canaku dodavač je bio hrvatski reprezentativac Mislav Oršić. Zanimljivo je da su kod drugog gola protagonisti bili igrač s klupe, Canak je ušao u 67., a Oršić u 80. minuti.  

S obzirom na vjerojatni rasplet, a to je priželjkivani prolaz Hajduka i sada gotovo pa očekivana eliminacija Ružomberoka iz Europa lige spomenut ćemo i sastav slovačke momčadi kao izglednog suparnika Bijelima.

Ružomberok (3-4-3): Frühwald – Gabriel, Maly, Mojžíš (od 56. Boda) – Gomola (od 74. Domonkos), Luteran, Lavrinčik (od 74. Mudry), Tučny – Hladik (od 82. Kelemen), Chrien, Chobot (od 46. Gerec).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 03:34