StoryEditorOCM
Strani nogometturci otkrivaju

Trakavica oko Džeke dobila novi nastavak, je li Mourinho ovim potezom riješio pitanje napadača?

Piše SN
5. srpnja 2024. - 14:21

Dok igrači Hajduka predvođeni Gennarom Gattusom nastavljaju s pripremama u Sloveniji, Nikola Kalinić aktivno radi na sastavljanju kadra za iduću sezonu. Jasno je da su u fokusu primarno Ivan Rakitić i Edin Džeko, a po njihovom pitanju navijači Bijelih budno prate svaku informaciju iole povezanu s navedenim dvojcem.

Tako je u Splitu osim transfer politike Hajduka na oku i ona u Istanbulu, gdje se posebno prate izmjene u napadačkom rosteru Fenerbahçea. Shodno tomu, ako je suditi po turskim medijima, čini se da je Fener već pronašao zamjenu za Džeku, i to u napadaču Seville Youssefu En-Nesyriju. Marokanca navodno samo potpis dijeli od prelaska u turskog velikana, a time bi se popunila rupa odlaskom Michyja Batshuayija u Galatasaray, pišu Sportske novosti.

Odnosno i više od rupe, s obzirom na to da je En-Nesyri velika želja Josea Mourinha te bi, po svemu sudeći, trebao postati prvi napadač kluba. Opcija igranja Džeke i En-Nesyrija zajedno ne čini se nimalo realnom, poznato je da je portugalski stručnjak sklon igranju s jednim centarforom, a i navedeni dvojac sličan je tip igrača te bi kao takvi teško funkcionirali u paru.

image

En-Nesyri je velika želja Mourinha

Dax Images/Nurphoto Via Afp

Nadalje, turski mediji navode da je Fener krenuo i po utihnulu zvijezdu Barcelone Ansua Fatija. Karijera mladog Španjolca nakon početnog je vrhunca doživjela svojevrsni antiklimaks, a u Feneru smatraju kako bi u Istanbulu mogao oživjeti karijeru. Uz Fatija, u Feneru su naciljali i tursku legendu Cenka Tosuna koji je trenutačno slobodan igrač.

Sve su to dolasci koji bi mogli utjecati na budućnost Edina Džeke. Ostvari li se barem jedan od spomenutih transfera, mjesto u prvoj jedanaestorki bh. napadač moglo bi se ugroziti, a pitanje je koliko je Džeko s 38 godina na leđima sklon čekanju prilike s klupe. Drugim riječima, dolazak u Split čini se sve izglednijim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 14:23