StoryEditorOCM
Strani nogometliga prvaka

Teška katastrofa Partizana, susjedi u nevjerici: ‘Jedna od najvećih sramota u povijesti kluba‘

Piše SN
24. srpnja 2024. - 06:48

Tešku katastrofu doživio je Partizan u Lublinu, na poljskom "domaćem" terenu Dinama iz Kijeva. Ukrajinski klub slavio je 6:2 nad srpskim doprvakom u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka - pišu Sportske novosti.

- Lako smo primili golove, rezultat je razočaravajuć. Igrači Dinama pokazali su koliko su ispred nas, ostaje nam samo da pokušati nešto popraviti. Ovo nam je pokazatelj gdje smo u odnosu na Ligu prvaka. Ovo su kvalifikacije... Znači, daleko - rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević nakon susreta pa nastavio govoriti o lošoj igri svoje momčadi.

- Ovo se ne događa ozbiljnim ekipama. Na početku smo kontrolirali igru, ali nismo se uspjeli vratiti. Mučili su nas brzinom i ritmom.

Srpski mediji, naravno, nemilosrdno kritiziraju nogometaše Partizana. Kurir piše da je poraz od šest golova u mreži "jedna od najvećih sramota u povijesti kluba", a prenose i objavu bivšeg braniča Mirka Poledice, danas predsjednika tamošnjeg Sindikata profesionalnih nogometaša.

"Partizan je počeo utakmicu s osam stranaca, u nastavku su ušli još trojica. Ukupno jedanaest stranaca. Dinamo Kijev koristio je samo domaće igrače. Rezultat neću komentirati, ali ovo je samoubojstvo srpskog nogometa", napisao je Poledica.

Partizanu sada slijedi utakmica protiv Jedinstva u drugom kolu srpskog prvenstva, a zatim u srijedu dočekuje Dinamo Kijev u Beogradu, gdje se moraju nadati apsolutnom čudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 08:20