StoryEditorOCM
Strani nogometbomba iz njemačke

Terzić nakon fenomenalne sezone napustio Borussiju: uveo momčad u finale Lige prvaka pa zatražio raskid ugovora

Piše HINA
13. lipnja 2024. - 16:47

Finalist ovogodišnje nogometne Lige prvaka Borussia iz Dortmunda objavila je kako Edin Terzić (41) više nije njezin trener te kako je ugovor raskinut na Terzićev zahtjev.

Nakon što je tijekom proljeća 2021. vodio Borussiju kao vršitelj dužnosti trenera i u toj ulozi osvojio Njemački kup, Terzić je tijekom sezone 2021/22. obnašao dužnost tehničkog direktora da bi u posljednje dvije sezone imao status punopravnog glavnog trenera.

"Putovi Borussije Dortmund i trenera Edina Terzića se razilaze, on je tražio trenutačni raskid ugovora, a mi smo mu udovoljili", objavila je Borussia.

Prije no što je počeo raditi s prvom momčadi gdje je radio i kao pomoćni trener, Terzić je u Borussiji imao ulogu lovca na talente.

image
Kirill Kudryavtsev/Afp

"Dragi Borussianci, iako me ovo sada jako boli, želio bih vam reći kako napuštam BVB. Nakon finala na Wembleyu zatražio sam upravu za razgovor jer nakon 10 godina provedenih u klubu osjećam kako nova sezona treba početi s novim čovjekom uz sam teren", objavio je Terzić.

Prošle sezone Borussia je bila nadomak osvajanja naslova prvaka Njemačke, ali je kiksala u zadnjem kolu protiv Mainza 05. Ove sezone momčad je završila na tek petom mjestu u prvenstvu, ali je u Ligi prvaka stigla do samog finala u kojem je izgubila 0-2 od madridskog Reala na Wembleyu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 04:23