StoryEditor
Strani nogomettvrdi da je nevin

Talijanski sud potvrdio zatvorsku kaznu Robinhu zbog silovanja: Brazilac ima pravo na još jednu žalbu, a ostaje i pitanje hoće li ga Brazil izručiti

Piše PSD
11. prosinca 2020. - 15:01
AFP

Suđenje jednom od najpopularnijih brazilskih nogometaša u posljednjih 15-ak godina bliži se svome kraju.

Naime, Talijanski prizivni sud Robinhu je jučer potvrdio optužnicu i devetogodišnju zatvorsku kaznu za silovanje djevojke 2013. godine dok je igrao u Milanu, ali proces još nije završen, jer talijansko pravosuđe ima četiri stupnja te Brazilac ima pravo na još jednu žalbu.

Iako je bilo šest počinitelja kaznenog djela, Robinho je jedan od samo dvojice koji su identificirani, a svaki od njih uz zatvorsku kaznu mora isplatiti žrtvi 60 tisuća eura.

Robinho je te večeri bio na rođendanskoj zabavi u jednom poznatom milanskom noćnom klubu sa suprugom i prijateljima, dok je žrtva bila tamo s dvije prijateljice. Kada su prijateljice otišle, Robinho je odveo suprugu kući te se vratio u klub, gdje su je on i još pet osoba napili i potom je silovali.

Robinho je u iznošenju svoje obrane tvrdio da nema dokaza da žrtva nije pristala na spolni odnos te da je alkohol konzumirala dobrovoljno, ali njegove tvrdnje ne zvuče baš vjerodostojno ako se zna da je 2009. godine, dok je igrao za Manchester City, također bio optužen za silovanje. No optužbe su tada bile odbačene.

Brazilac je prije dva mjeseca potpisao za Santos u kojem je i započeo svoju karijeru, ali mu je klub raskinuo ugovor samo šest dana kasnije nakon što se jedan sponzor povukao, a još četiri su zaprijetila da će učiniti istu stvar.

Kao što smo već naveli, Brazilac ima pravo na još jednu žalbu, no čak i ako njegova optužnica bude potvrđena i na četvrtom stupnju, ostaje pitanje izručenja Robinha talijanskim vlastima, jer je u Brazilu na snazi zakon koji kaže da se građani ni u kojem slučaju neće izručiti drugoj državi, osim u slučajevima kada je osoba dobila državljanstvo tek nakon počinjenja kaznenog djela. 

No ono što je sigurno jest da nekada jednog od najtraženijih nogometaša na svijetu čeka težak period u životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 12:31