StoryEditorOCM
Strani nogometiznenađujuća cifra

Talijani se raspisali: Tudor je favorit, poznaje Juventus. Evo koliku plaću traži

Piše SPORT SD
2. lipnja 2023. - 16:53

Igor Tudor je prvi kandidat za preuzeti klupu Juventusa, tako pišu Calciomerato i Tuttosport. Nije tajna, već duže vrijeme se spominje mogućnost da Tudor preuzme klupu Stare dame, proveo je tamo najbolje igračke godine, a bio je i pomoćni trener Andrei Pirlu.

Trenutni trener Massimiliano Allegri je izgubio kontrolu nad svlačionicom, a Calciomerato piše da "dolazak novog sportskog direktora Cristiana Giuntolija iz prvaka Napolija znači i da se apsolutno mora računati s Tudorom kao novim trenerom iako Allegri ima ugovor do 2025."

Još dvije velike okolnosti idu u prilog Tudoru, prva je da nema više ugovor s nijednim klubom, tako da za njega ne treba platiti odštetu.

Uz to, traži i jako malu plaću. Allegri u Juveu zarađuje 7.5 milijuna eura godišnje, dok Tudor traži tek 2 milijuna eura za isto razdoblje. 

Ne ide samo to u prilog Tudoru, piše Tuttosport. Hrvat je posljednjih godina ostvario sjajne rezultate u Serie A, i s Veronom i s Udineseom.

Iako je prvi, nije jedini kandidat za novog trenera. Tuttosport spominje još tri imena. "Sergio Conceicao, bivši igrač Lazija, Parme i Intera, vodi Porto i ima odštetnu klauzulu od čak 18 milijuna eura. Zatim Thiago Motta. Bivši igrač Intera hvaljen je nakon dvije sjajne sezone u Speziji i Bologni. Konačno, Vincenzo Italiano je na velikoj cijeni nakon što je Fiorentinu doveo do finala Konferencijske lige, ali njegov klub je jako tvrd pregovarač, posebno kada je s druge strane veliki rival Juventusu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:02