StoryEditorOCM
Strani nogometmeta je velikana

Talijani pitali za savjet Igora Tudora, on im preporučio kojeg Hrvata trebaju kupiti: ‘On je križanac...‘

Piše sn
17. listopada 2024. - 14:54
Igor Tudor of S.S. Lazio is coaching during the 36th day of the Serie A Championship between S.S. Lazio and Empoli F.C. in Rome, Italy, on May 12, 2024, at the Olympic Stadium. (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto/NurPhoto via AFP)Domenico Cippitelli/Nurphoto Via Afp

Igor Tudor na trenerskoj je "burzi" od lipnja ove godine, kada je nakon samo 11 odrađenih utakmica smijenjen s klupe Lazija. Od tad se povezivao s nekolicinom talijanskih klubova, pritom ponajviše s Milanom kad je Paulo Fonseca upao u krizu, no splitski stručnjak i dalje je u potrazi za novom adresom.

- Želim li se vratiti u Italiju ili otići negdje drugdje? Nema velike razlike, meni je najvažnije da dijelim projekt i mišljenja s klubom u kojem se nalazim - kazao je Tudor u intervjuu za Tuttosport, koji je s hrvatskim trenerom razgovarao o brojnim temama, prenose Sportske novosti.

Prigodno je bilo priupitati o ogledu Juventusa i Lazija, koji je na rasporedu ovog vikenda, a upravo je Tudor boravio u oba kluba.

- Igra se u Torinu, smatram da je momčad Juventusa jača, tako da prognoziram njihovu pobjedu. Favoriti za Scudetto? Istaknuo bih četiri momčadi. Inter je po meni malo ispred Milana, Juventusa i Napolija. Mogli bi se tu uključiti Atalanta i Roma, eventualno i Lazio.

image

Igor Tudor of S.S. Lazio is coaching during the 34th day of the Serie A Championship between S.S. Lazio and Hellas Verona F.C. in Rome, Italy, on April 27, 2024, at the Olympic Stadium. (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

Domenico Cippitelli/Nurphoto Via Afp

Jedna od vodećih priča ovosezonskog Juventusa je Kenan Yildiz, mladi Turčin (19) koji se nametnuo kao prvotimac te pokazuje izvrsne sposobnosti u ofenzivnom dijelu igre, a postigao je i sjajan pogodak protiv PSV-a u Ligi prvaka.

- Već sam ga primijetio prošle godine. Sretan sam zbog njega. Trener sam 15 godina i uvijek govorim da kvaliteta nema veze s dobi igrača. Jake igrače treba se uvijek natjerati da igraju, pogotovo ako nisu braniči. Meni nikada nije bio problem u napad postaviti igrača od 17 ili 18 godina.

No, imamo i mi nekoliko mladih talenata. Na pitanje o tome koga bi savjetovao Talijanima za kupnju, Tudor je istaknuo hrvatskog reprezentativca.

- Ovdje u Hrvatskoj nalazi se igrač koji mi se jako sviđa. To je Martin Baturina, igra za Dinamo Zagreb i "križanac" je osmice i desetke - poručio je Tudor.

image

Varsava, 151024.
Nacionalni stadion.
Nogometna utakmica UEFA Liga nacija, skupina A, 4. kolo, Poljska - Hrvatska.
Na fotografiji: Martin Baturina, Nicola Zalewski.
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Damir Krajac/Cropix

Pitali su ga što misli o protestima igrača zbog napornog rasporeda, odnosno poziva na štrajk.

- Mogu razumjeti sve strane. I igrače i one koji ih plaćaju. Slažem se da je tempo pretjeran. Hoće li se uskoro igrati svaka dva dana? Ako ne odmorite igrače, ne samo fizički nego i psihički, napravili ste lošu stvar. Istina, uvijek se govori da igrači imaju jako puno novca pa ne mogu tražiti manje igara, ali nisu igrači ti koji prisiljavaju klubove na lude plaće i pretjerane brojke. To utvrđuju klubovi. Dakle, nemojmo prenositi netočne pretpostavke. Igrači imaju pravo reći svoje mišljenje - zaključio je Tudor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 14:55