StoryEditorOCM
Strani nogometistina ili...

Talijani hajdukovca proglasili ‘talentom dana‘ i uspoređuju ga s srpskim napadačem

Piše Sport SD
28. kolovoza 2024. - 08:27

U Splitu mnogi sumnjaju u njegovu kvalitetu tvrdeći da je kao 19-godišnjak već morao imati zapaženije nastupe za seniore, a ne se u svojoj zadnjoj juniorskoj sezoni tek afirmirati među juniorima.

No, s druge strane Jadrana, na Apeninskom poluotoku, ovog su donedavnog igrača Hajduka proglasili talentom dana. Ovako piše Tuttomercatoweb:

- Mateo Bačić, rođen 2005., novi je igrač Sampdorije: centarfor stiže iz Hajduka iz Splita. U Sampdoriji su jučer zaključili kupnju Hrvata, poniklog u omladinskom pogonu Zadra, a kojega je prije godinu dana kupio Hajduk. 

Bačić je u svojoj domovini poznat po svojim vrhunskim tehničkim sposobnostima i osjećaju za gol, karakteristikama koje ga čine jednim od najperspektivnijih napadača njegove generacije u Hrvatskoj. Ima pravi prirodni instinkt za gol, s dobrom preciznošću kako u šutu iz daljine tako i u udarcima iz blizine. Njegova sposobnost da se pravilno pozicionira unutar prostora omogućuje mu da uvijek bude prijetnja protivničkim obranama, vidjet ćemo hoće li se moći potvrditi i u Serie B.

Potom su napravili i njegov osobni karton usporedivši ga s srpskim napadačem Darkom Kovačevićom:

Ime: Mateo Bačić

Datum rođenja: 28.2.2005.

Nacionalnost: Hrvat

Pozicija: centarfor

Momčad: Hajduk Split

Izgleda kao: Darko Kovačević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 07:59