StoryEditorOCM
Strani nogometbaš smiješno

Svi su u čudu zbog kazne koju je UEFA izrekla PSV-u zbog huliganskog napada na vratara Seville

Piše R. R.
30. ožujka 2023. - 21:42

Jedan navijač nizozemskog PSV-a, koji je bio domaćin utakmice Europske lige protiv Seville, utrčao je na teren i napao vratara gostiju Marka Dmitrovića. Dmitrović se nije uplašio, svladao je napadača i oborio ga na travnjaku, te sačekao članove osiguranja da urade svoj posao. Svi na stadionu su bili u šoku, a danas je objavljeno kakva kaznu je dobio klub iz Eindhovena.

Blago rečeno smiješnu. Naime, PSV je kažnjen s 20.000 eura i djelomičnim zatvaranjem istočne tribine na jednom susretu. Mnogi se pitaju je li visina kazne smiješna s obzirom da je huligan u pitanje doveo i život srpskog vratara, te ostalih sudionika koji su bili na terenu.

PSV je sada kazao da je ljut što klub ispašta zbog pojedinca, te da će pokušati da od neodgovornog huligana nadoknade novac za kaznu. Istina je da je PSV brzo reagirao,  te izrekao 40-godišnju zabranu boravka na stadionu 20-godišnjaku.

Muškarac se trenutno nalazi na izdržavanju tromjesečne zatvorske kazne, od čega je jedan mjesec uvjetno, zbog svog djela. Služba javnog tužiteljstva također mu je uvela zabranu kretanja na području oko stadiona Philips na dvije godine. Navijač PSV-a već je imao aktualnu zabranu prilaska stadionu zbog nedoličnog ponašanja tijekom utakmice sa Sevillom.

Zanimljivo da srpskom vrataru Dmitroviću ovo nije bio prvi napad u Europskoj ligi. Kasnije je napadnut od navijača Fenerbahčea koji su ga gađali raznim predmetima u dvoboju koji je odigran u Istanbulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 03:27