StoryEditorOCM
Strani nogometzabio je pet golova

Svi se pitaju zašto je Guardiola izvukao Haalanda iz igre? Oglasio se trener Cityja, objašnjenje mu je bizarno

Piše Robert Šola/SN
15. ožujka 2023. - 12:26

Ljubitelji nogometa i sad se pitaju: Što se dogodilo? Zašto je Guardiola izvukao Haalanda iz igre? Norveški napadač bio je u svom najboljem izdanju protiv RB Leipziga, zabio pet golova, da bi ga Guardiola u 63. minuti skinuo i uveo Juliana Alvareza, čime je Haaland izgubio priliku da bude autor povijesnog dvostrukog hat-tricka - pišu Sportske novosti.

Na upit o toj zamjeni nakon utakmice, Guardiola je rekao:

- Ako postigne takvo što s 22, 23 godine, bit će mu dosadan život. Ne bi imao cilj koji bi mogao postići u budućnosti. Ovdje i posvuda.. Zato radim zamjenu. Nisam znao za Messija s Leverkusenom (kada im je zabio pet 2012.), ali radim zamjenu jer obično kada je utakmica gotova želimo da igraju svi. Zabio je pet golova. Problem je svaki put kad ne postignemo dva ili tri, on će biti kritiziran. To je realnost.

image
AFP

Guardiola je također istaknuo Haalandovo kretanje na terenu, koje mu je omogućilo da bude više uključen u igru, te ga je pohvalio za pomoć u obrani.

- Sad je zabio pet, ali je imao 30-35 dodira s loptom. To je ono što tražimo. Kada ste obrambeno uključeni u igru, lopta češće dolazi, pametniji ste, precizniji. Gündogan zabija golove, a toliko se troši u obrani, može i Haaland to. Nekad je on kriv, nekad se ne pomakne.

Istaknuo je Guardiola i konkretan primjer:

- Na primjer, u Crystal Palaceu se nije pomaknuo, rekao sam mu "nisi dobro igrao danas". Ima utakmica kada smo mi krivi, kao u Leipzigu, kada ga nismo pronalazili u igri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 10:28