StoryEditorOCM
Strani nogometDramatične scene

Superclasico se neće igrati u Argentini: zbog napada na autobus s igračima Boce ne postoje uvjeti za odigravanja uzvratnog dvoboja finala

27. studenog 2018. - 19:09
2018-11-22T190450Z_1979603499_RC1E0F25AE50_RTRMADP_3_SOCCER-LIBERTADORES-RIV-BOJ-FANS.JPG

Uzvratna utakmica finala Copa Libertadores između River Plate i Boca Juniorsa igrat će se 8. ili 9. prosinca, ali ne u Argentini, objavila je Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL).

- Igrat će se izvan Argentine jer ne postoje uvjeti za igranje u Argentini - kazao je predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez na konferenciji za novinare nakon sastanka s čelnicima oba kluba u sjedištu federacije u Paragvaju.

Za sada nije poznato gdje će se igrati 'Superclasico', međutim niz gradova se ponudio za organizaciju utakmice. Uzvratni susret finala južnoameričke 'Lige prvaka' želi paragvajski glavni grad Asuncion, zatim Miami, Genoa, te niz gradova u Brazilu i Kolumbiji.

Podsjetimo, River i Boca su uzvratni susret finala južnoameričke 'Lige prvaka' trebali igrati u subotu, ali je utakmica odgođena zbog napada na autobus s igračima Boca Juniorsa.

Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona Monumental kada su navijači Rivera kamenjem i bocama gađali autobus s gostujućim igračima, od kojih su neke ozlijedili, a porazbijali su gotovo sve prozore na autobusu. Najteže je prošao Pablo Perez kojem se dio stakla zabio u oko, te je završio u bolnici. Srećom, ne radi se o težoj ozljedi. Prema izviješćima još nekoliko igrača Boce zadobilo porezotine od stakla, a nekolicina je doživjela i trovanje suzavcem.

Nakon napada na autobus navijači Rivera su blokirali i prilaze stadionu kako ne bi kola hitne pomoći mogla pružiti pomoć igračima Boce, a policija je suzavcem rastjerala huligane. 

Prvi obračun na Bomboneri prije dva tjedna završio je 2-2, a i taj dvoboj se igrao dan kasnije od predviđenoga zbog oluje nad Buenos Airesom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 14:46