StoryEditorOCM
Strani nogometpuna mreža

Suigrači ga ostavili na streljani: bivši hajdukovac dugo će pamtiti katastrofu, a bio je među najboljima...

Piše Gradimir Đukarić/SN
5. ožujka 2024. - 12:04

Ivo Grbić imao je večer iz noćnih mora. Šest puta je vadio loptu iz svoje mreže protiv Arsenala, ali hrvatski vratar je u izvještajima engleskih medija bio je čak i među najbolje ocijenjenim igračima Sheffield Uniteda. Dovoljan dokaz koliko su loše odigrali njegovi suigrači. Zapravo svi osvrti na Grbićevu utakmicu mogu se svesti u jednu rečenicu - ostavljen je sam na streljani, pišu Sportske novosti.

"Sjajno je obranio šut Gabriela Jesusa kasno, ali bio je bez šanse pred svim ostalim udarcima kojima se našao na putu", piše Daily Mail o Grbićevoj utakmici.

"Grbićev bogati početak života u Unitedu nastavio se sa šest primljenih golova, nakon pet protiv Brightona i potresom mozga u gostima kod Palacea. Ali ne može se smatrati odgovornim niti za jedan pogodak nakon što su ga njegovi obrambeni igrači ostavili na cjedilu. Sjajno je obranio kasnije Jesusu i uskratio Arsenal za sedmi pogodak u utakmice", dodaje The Star.

image
AFP

90min.com je svoju analizu hrvatskog vratara sveo u jednu rečenicu: "Ostavljen je da vadi lopte iz svoje mreže".

Yorkshire Post za Grbića je napisao kako je bio poput "glinenog goluba", ali i da je najzaslužniji što njegova momčad nije doživjela još teži poraz.

"On je zapravo imao pristojnu intervenciju i zaustavio šut Gabriela Jesusa".

Sheffield United je nakon katastrofe protiv Arsenala potvrdio status najgore obrane lige (u 27 prvenstvenih utakmica primili su čak 72 gola). Zakucani su za dno Premiershipa s gotovo nikakvim šansama da izbjegnu ispadanje u niži rang.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:41