StoryEditorOCM
Strani nogometpoznaje ga dobro

Sudi Realu u Ligi prvaka, a mogao bi dijeliti pravdu i Hajduku protiv Dinama ili Rijeke: ‘Jakirović je namazan!‘

Piše SPORT SD
5. ožujka 2024. - 20:38

HNS je pokrenuo inicijativu da derbije HNL-a i još neke utakmice do kraja sezone sude strani suci koji UEFA delegira za europska natjecanja, a najveća je želja dobiti arbitre iz Lige prvaka.

Jedan od stranih sudaca koji je kandidat za suditi HNL derbije je slavni bh sudac Irfan Peljto (39), nedavno je sudio susret Lige prvaka između RB Leipziga i Real Madrida. Peljto redovito sudi europske utakmice, u karijeri je sudio 20 utakmica Europske lige, 12 utakmica Lige prvaka i pet utakmica Konferencijske lige.

Peljto je nedavno gostovao u podcastu (IN)Direkt gdje je govorio o svojim iskustvima suđenja u Europi, ali i bh ligi. Izdvojio je i koji su najteži treneri za vrijeme utakmice. Spomenuo je Musemića i Mulalića, a onda je progovorio i o Sergeju Jakiroviću koji je dvije godine bio trener Zrinjskog iz Mostara:

- I još jedan od trenera: veliki trener, sada je u Dinamu, Jakir.

- On je namazan - odgovorio je voditelj.

- E, to si dobro rekao. Znači, Jakir nije bezobrazan, ali je mentalno ubijao. Koliko god se ti praviš da ga ne čuješ, sve se čuje na terenu. 

@podcast.indirekt Irfan Peljto je tri trenera iz Premijer lige BiH posebno izdvojio "Oni znaju tačno šta rade i dokle mogu da idu" #irfanpeljto #husrefmusemic #edismulalic #sergejjakirovic #podcastindirekt #foryou #foryoupage #fyp #premijerligabih #bosnaihercegovina ♬ original sound  - Podcast (IN)Direkt

Izdvojio je i anegdotu o Joseu Mourinhu s prošlosezonske utakmice polufinala Konferencijske lige Leverkusena i Rome.

- Izlazio sam na teren i vidio kako je klupa Rome i Leverkusena udaljena za metar od delegatske klupe. Odmah sam znao što je. Kad krene između njih, belaj. Bio sam potpuno spreman za Mourinha. Dogovorili smo se da mu ne dajemo toliko pažnje, jer će još više napadati ako vidi da ima pažnju sudaca. Roma je imala prednost, bila joj je dovoljna ‘nula‘. Došao sam pred njega namjerno i u slušalicu rekao glavnom sucu da je Mourinhu ovo bilo zadnje. Ako još progovori, da ga šaljem van. A zapravo nisam ništa rekao, nisam upalio mikrofon. Prepao sam ga - ispričao je Peljto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:32