StoryEditorOCM
Strani nogometbrz razvoj situacije

Stipe Biuk se vraća u Europu! Dolazi kod jednog od najboljih nogometaša u povijesti, a najsretniji je bivši hajdukovac

Piše SPORT SD
22. siječnja 2024. - 20:56

Sve se dogodilo nevjerojatno brzo, tek jutros je španjolska Marca plasirala vijest da Real Valladolid radi na dovođenju Stipe Biuka iz LAFC-a, a sada španjolski novinar Chus Rodriguez, specijaliziran za sve događaje oko Real Valladolida, piše da je Biuk već stigao u Španjolsku i ostali su još samo detalji za rasčistiti.

Riječ je o posudbi, a navodno se razmišlja da se u ugovor uključi i mogućnost otkupa na kraju sezone, ali samo u slučaju ulaska u prvu ligu. Real Valladolid je trenutno sedmi u ligi, ali samo tri boda iza drugog mjesta, koje osigurava izravnu promociju.

Hrvatski napadač trenutno igra u Americi za LAFC u MLS-u, a sjevernoamerički klub za njega je platio 6,5 milijuna eura. Splićanin ima ugovor do 2026. godine. 

Ako Biuk potpiše za klub kojem je vlasnik legendarni Ronaldo, tamo će ga dočekati Stanko Jurić, još jedno poznato ime za navijače "bijelih". Rodriguez je jutros objavio da je upravo Jurić bio taj koji je u klubu najviše podržavao ovaj potez. Jurić i Biuk su igrali zajedno u Hajduku u proljeće 2021. Tada je trener bio Talijan Paolo Tramezzani, a momčad je nakon katastrofalne jeseni dobrim rezultatima uspjela izboriti nastup u Europi.

Inače, sada bi i navijači Hajduka mogli pobliže pratiti drugu španjolsku ligu, u slučaju da Real Valladolid osigura promociju i otkupi Biuka, Hajduku bi pripalo 20 posto iznosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:21